Autostole som skaber trygge rammer for dine børn i bilen

Autostole er noget andet, end da vi var børn. Sikkerheden forbedres hele tiden, og der er nu klare retningslinjer for hvornår, hvor meget og i hvilken retning børn må sidde i autostole. Derfor kan det også være lidt af en jungle at købe en autostol og samtidig lidt af en udgift for et kommende forældrepar. Hvis du vil videre endnu mere, så læs mere om Autostole her

I det følgende giver vi dig et lynhurtigt overblik over, hvad du skal gå efter, når du køber autostol, og hvordan du finder mere hjælp. Det er nemlig ikke et sted, hvor man lige skal sjusse sig frem og spare lidt på babybudgettet.

Babytransport

På et fødselsforberedelseskursus overhørtes engang følgende skønne, lidt bekymrende spørgsmål: ”Hvordan får vi egentlig babyen med hjem fra hospitalet? Altså holder vi den bare, eller hvad?” Hertil blev tålmodigt svaret at en baby autostol nok var vejen frem – eller hjem.

Og for de endnu uindviede er der da også meget at skulle sætte sig ind i. Så ved du allerede nu, at du skal bruge en autostol, for at måtte transportere dit barn, så er du nået langt!

Reglen med babyer er, at de i starten skal sidde så lidt som muligt i autostolene. Dette skyldes at stillingen på længere sigt ikke er god for ryggen, når man er ny i verden. Derudover anbefales hyppige pauser, hvor babyen tages op af autostolen. Det passer sikkert også fint med, at det er mad- eller skiftetid.

Autostol til børn

Den første autostol til børn kan fås til helt op til 18 kilo. Det vil cirka sige til barnet er fire år, medmindre det vokser ekstra hurtigt – vi dømmer ikke! Fra 18 kilo og op, skal så købes en ny autostol. Faktisk kan du få autostole til børn helt op til 12 år, hvis du er ekstra påpasselig med sikkerheden i bilen.

Sikker brug i trafikken

Der er en række sikkerhedsgodkendelser til autostolen du skal holde øje med, når du anskaffer dig en. Det sikrer dig, at stolen rent faktisk er sikker nok til brug i trafikken. Du kan desuden læse guides om, hvordan stolen monteres, og hvilken vej den skal vende.

Generelt anbefales det, at man vender stolen den modsatte vej så længe som muligt. Bliver dit barn hurtigt utålmodigt, eller direkte utrygt, når det ikke kan se dig, så kan du købe et lille spejl og hænge op, så I stadig kan få øjenkontakt.

Autostole som skaber trygge rammer for dine børn i bilen
Rul til toppen