Brudekjolens design

Stilarter

Brudekjoler har altid været en central og meget vigtig del af et flot og stort bryllup. De fleste kvinder kender det at være i tvivl om hvilken kjole der skal vælges, og hvilken stil er det egentlig som passer bedst til ens personlighed. Brudekjoler kan tages sig ud i mange former, som igennem tiden har udviklet sig meget. Det ses tydeligt på alt tøj at der igennem tiden er en udvikling, som fastsættes af alle designerne og trendsættere. Og dette gør sig selvfølgelig også gældende når der tales om brudekjoler og de mange stilarter der er at vælge imellem. Der findes forskellige former som, brudekjoler med og uden ærmer, kjoler hvor slæbet er meget langt og andre hvor det er specielt kort. Nogen er mere udfordrende en andre i deres udtryg, med dybe udskæringer ved barmen og i ryggen. Andre er tæt lukkede i halsen og i ryggen.

Nutidens brudekjole

Igennem tiden er der udviklet en del på design af brudekjoler, og hele kulturen om hvordan den skal se ud. I dag er det heldigvis anderledes en i gamle dage. Og der er frit valg når det gælder design, og de mange farver som ikke nødvendigvis behøver at være hvide. Nogen brudeforretninger gør sig endda i at der kan sammensættes en kjole som man gerne selv vil have den. Hos Björnsdóttir Bridal i Horsens har de et koncept de kalder Mix & Match som gør det muligt at sammensætte hele kjolen selv, så den får et personligt præg, ligesom bruden gerne vil have det. Sammen med alle de nye moderne designs, finder man dog stadig en del klassiske og elegante brudekjoler. Som står flot med blonder og lange slæb. Selvom vi er i en brydningstid, hvor alt skal være moderne og anderledes, finder man også stadig sløret som passer til kjolerne. 

Udvikling igennem tiden

Det er tydeligt at se at brudekjolerne har gennemgået en modernisering igennem tiden. Ser vi bare 30 år tilbage, handlede det om at have store tyl skørter, også med store slæb. Sammen med de karakteristiske store skulder pufærmer, som man ikke ser så meget længere. For nogen kan det være grænseoverskridende at skulle passe ned i en brudekjole, specielt hvis man går og har en forestilling om at det kommer til at ligne noget man har set i nogen gamle film. Der kan man trøste sig ved at der i dag, er så mange forskellige snit og udsmykninger af brudekjolerne så der er rigtig gode chancer for at finde en der passer til netop dine ønsker.

Hvad skal du vælge?

Det er som med brudekjoler som det er med rom. Den dyreste er ikke nødvendigvis den bedste, og den billigste er ikke nødvendigvis den dårligste. Det handler altid om personlige præferencer, så tænkt på hvilken stil du har, og se om du kan genkende den i en af de mange flotte kjoler der findes.

Brudekjolens design
Rul til toppen