De største farvetrends i 2024

Eksperter spår, at vi nu går en lysere tid i møde.

Farvetrendsprognoserne fra hele verden benytter sig af kultur- og designtidsånden for at forudsige, hvilke paletter der dukker op det næste år – og det ser ud til, at livet bliver meget dristigere i 2024. Farveeksperter forudser, at folk vil være meget mere eventyrlystne med deres farvevalg med lyse lyserøde, legende turkise og fyldige brune farver. Naturligvis vil neutrale farver aldrig gå af mode, men de varmes op med bløde og rødlige toner. Alle eksperter er også enige om, at farverne vil blive mere og mere personlige end nogensinde, de kommende par år.

Beroligende jordfarver og dybe humørfyldte nuancer er blandt de mest populære farver i år.

Se årets modefarver for 2024 her.

Årets 2024-farver er her, og vi falder allerede i svime over de fantastiske nuancer. Jordagtige, naturinspirerede toner vil være særligt store, ifølge farveeksperterne, der udgiver deres forudsigelser hvert efterår. Dette års trendprognose byder på jordfarver som terracotta og humørfyldte forestcore-inspirerede valg, der inkluderer en rig og dyb grøn.

Og selvom vi stadig elsker de dristige, udtryksfulde malingsfarver fra 2023, planlægger vi allerede at inkorporere dette års nuancer i vores næste renoveringsprojekter. Det er alle årets 2024-farver, der er blevet annonceret indtil videre. Vi forventer, at der udkommer mange flere i løbet af sæsonen, så tjek tilbage for mere farveinspiration.

De farver, vi omgiver os med, påvirker i sagens natur vores humør og udtrykker vores egen personlighed. At vælge den perfekte nuance til at male dine vægge med eller at klæde sig i, afhænger i sidste ende af personlige præferencer. For dem, der er klar til at tage det farverige spring, kommer der her 2024s 7 største farvetrends.

 Lyserøde og røde toner

Barbies herredømme over kulturen vil fortsætte med at blomstre i det kommende år. Sherwin-Williams, Dunn-Edwards og Pantone forudser alle, at livlige nuancer af pink vil fortsætte med at stige i popularitet, da de føles både nostalgiske og optimistiske. Nuancer af blush og babypink vil også forblive en fast bestanddel. Forbrugerne bevæger sig væk fra kolde grå toner og skifter dem ud med varmere jordfarver som bringer en naturlig ro ind i hjemmet.

Mørke og Dybe nuancer

I den modsatte ende af spektret vil rige og dybe farver spille en integreret rolle i balanceringen af de lyse og klare nuancer, der vil ses i det næste år. Nuancerne varierer fra dybe chokoladebrune og interessante sorte til dybe navyblå og skovgrønne toner.

En dyb og mørk, næsten sort nuance kan være både humørfyldt og tilføje et touch af elegance. Tilføjer du en blød sort farve til dit interiør, fremkalder du en følelse af selvtillid og individualitet. Omfavn den humørfyldte malingsfarve-trend med en dyb olivenfarve. Farven skaber en særlig jordforbindelse, men er alligevel udtalende neutral, og perfekt til hyggelige loungerum – tænk på soveværelser, huler og stuer. 

Den naturinspirerede nuance er en del af 2024s trendprognose, som handler om at omfavne afslapning, kuratere din individuelle stil og leve i nuet.

Grænseløse gule nuancer

En sart og næsten gul neutral honningbeige, der kan parres med næsten alle farver. Farven er designet til at blande sig med både varme og kølige toner – selvom de omfavner den varme trend. Farven er moderne, neutral og tilpasningsdygtig, og kan med fordel tage pladsen fra de kølige grå toner som vi så sidste år.

Hvis du har tænkt på grå maling til dit næste gør-det-selv-projekt eller opfriskning, så overvej en varm neutral i stedet. Varme neutrale er kommet for at blive og erstatter kølige toner som grå i 2024 og frem. Farverne er alsidige nok til at blive brugt på store overflader, såsom køkkenskabe og vægge, men de kan også sagtens anvendes på mindre områder som fodlister og lofter. Da nuancerne er både lyse og varme, kan de få rum til at føles større, lysere og mere indbydende.

Teal, Turkis og petroleumsblå maling i opblomstring

I det kommende år kan du forvente at se en mere livlig side af de blå farver med teal, petroleumsfarver og endda indigoblå som dukker op overalt. De forfriskende og vandige blålige farver spiller sammen med vores ønsker om at tilbringe tid i naturen samt vores fokus på sundhed og velvære. De mere meditative og beroligende blå nuancer virker til gengæld køligere og roligere.

Uanset om du går efter en luftig, kystnær følelse eller mere af en humørfyldt, sofistikeret æstetik, klarer De dybe blå toner det hele. Havinspirerede nuancer er steget i popularitet på det seneste – en trend, der uden tvivl er inspireret af den kystnære bedstemor-æstetik, der fejer hjemmets design lige nu.

Legende lilla og lavendel

Lilla kan føles lidt skræmmende at arbejde med, men eksperter opfordrer til, at farven er ekstremt alsidig. Lilla og lavendelfarvede nuancer hjælper med at give folk mulighed for at skille sig ud og eksperimentere mere med farver.

Mere afdæmpede, blødere lilla nuancer vil også stige i popularitet i det kommende år. Årsagen er, at de er en god ledsager til pink, blå og grønne, og tilføjer dybde eller liv, afhængigt af den lilla nuance.

Opvarmende neutrale toner

Mens grå var den definerende nuance af 2010’erne, har de nye neutrale toner bevæget sig i en hvidere, sprødere retning. Træd væk fra en verden af distraktioner og krav til sanserne. Giv fredfyldte sofistikerede rum, der inviterer til dyb eftertanke og ophøjet stil med den blideste antydning af farve – eller slet ingen.

Neutrale toner bliver ved med at varme op med varme råhvide og smøragtige toner, der bliver den nye go-to’s blandt farveeksperter og designere, da disse farver vil give en energisk, men solid base til farvepaletter.

En af grundene til, at varme neutrale farver i øjeblikket er elsket af designere, har at gøre med belysning. Især LED belysning påvirker farverne og gør tingene meget køligere.

Bløde terracottanuancer

De bløde og cremede brændte varme brune farver er designet til at bringe lethed og energi til samlingsstederne i dit hjem. Det er lyst uden at være overvældende, takket være neutrale, pastellignende undertoner, der giver en varm, indbydende følelse.

De brændte farver afbalancerer mandarinens energi med jordede neutrale undertoner, hvilket gør dem perfekte til rum som stuer og køkkener, da de fremmer positive relationer og samtaler.

En af tidens aller største trends er at kombinere disse terracottanuancer med glade citrus nuancer og beroligende neutrale. Denne farvesammensætning bringer en følelse af komfort og kreativitet ind i dit hjem.

Hos Gebenna er det vigtigt for os at dette r nemt for dig at blive inspireret af tidens mode og finde den helt rigtige farve. Derfor har vi skabt 4 farvepaletter som repræsenterer alle modefarverne for 2024, som du kan tilgå her.

De største farvetrends i 2024
Rul til toppen