Din guide til en god start på kajak

woman on kayak

Drømmer du om dage på vandet med solnedgang, i et med naturen og omgivet af havets ro? Så er havkajak helt sikkert noget for dig. Havkajak er en invitation til at udforske og være i naturen på en anderledes måde. Er du nybegynder, er et iPP2 havkajakkursus den perfekte start til at komme godt og sikkert på vandet.

Hvad er iPP2?

IPP2 er begynderkursus i havkajak, selve forkortelsen giver ikke så meget mening, men det gør kurset! Kurset er til dem, der har lidt eller ingen erfaring med havkajak, og det fokuserer på at give dig de grundlæggende færdigheder, du har brug for, så kajak bliver både sikkert og sjovt.

Sikkerhed Først

En af de første ting, du vil lære på dit iPP2-kursus, er vigtigheden af sikkerhed. Du lærer at komme ind og ud af kajakken sikkert, og hvad du skal gøre i nødsituationer – og mindst lige så vigtigt får du en masse viden, der gør dig bedre til at vurdere, hvor og hvornår du skal gå ud. 

Selvom sikkerhed er afgørende, er det ikke noget, der skal skræmme dig væk; tværtimod kurset giver dig viden og meget bedre forudsætninger for at være sikker på vandet.

Grundlæggende ro-teknik

Når du har fået styr på sikkerhedsaspekterne, vil din instruktør introducere dig til de grundlæggende ro-teknikker. Fra korrekt holdning til effektiv pagajføring vil du gradvist opbygge dine færdigheder under kyndig vejledning. Det kan være udfordrende til at starte med, men når du først, får det rigtig tag, giver det en stor succesoplevelse at mærke, hvor meget mere fart du får i kajakken, og hvordan det er dig, som har kontrollen.

Oplev naturen fra en ny side

Kurset består både i læring af teknikker, men der er selvfølgelig også tid til at ro tur og få øvet dine nye kundskaber. Allerede her vil du opleve den unikke følelse af at være på vandet og opleve naturen på en helt anden måde end du kender fra andre outdoor sportsgrene, som f.eks. cykling eller vandring.

Fællesskab og Sjov

At deltage i et iPP2-kursus handler ikke kun om at lære; det handler også om at have det sjovt. Du vil møde andre nybegyndere, der deler din entusiasme for havkajakroning, og sammen vil I støtte og opmuntre hinanden under hele kurset. Hvem ved, måske vil du endda opbygge varige venskaber langs kysten og finde en ro-makker!

Med et kajakkursus i hånden har du også mulighed for at komme i en klub. Vil du bare gerne ro på egen hånd, er et kursus den bedste start for en sjov og sikker start på kajak.

Din guide til en god start på kajak
Rul til toppen