Få et aircondition service og undgå dug på bilens ruder

Alle bilejere kender til det. Når den kolde tid begynder, kommer man næsten altid ud til en bil med duggede ruder. Det er både irriterende og forsinkende når man skal afsted om morgenen. 

Den hurtigste og letteste løsning mod duggede ruder, er at tænde for aircondition- eller klimaanlægget og justere blæseren mod forruden. Dette er dog ikke en metode der vil virke, hvis ikke at dit aircondition- eller klimaanlæg fungerer optimalt. 

Derfor er det vigtigt at få det serviceret rettidigt, så det fungerer som det skal. Med et aircondition service sikrer du dig et godt indeklima i bilen året rundt.

Gode råd til at undgå duggede ruder i bilen

Udover at få foretaget et aircondition service er der også andre ting, du selv kan gøre for at undgå duggede ruder.

 • Ryd op i bilen
  Hvis du har ting liggende i bilen, kan de være med til at holde på fugten. Derfor vil det være en god idé at rydde op i bilen og fjerne alt der er unødvendigt. 
 • Undgå at tage fugtigt tøj på i bilen
  Det siger sig selv, at hvis du tager fugt med ind i bilen vil der være højere sandsynlighed for duggede ruder. Du bør derfor undgå at sætte dig ind i bilen, med fugtigt tøj på. Det kan selvfølgelig være svært at undgå i vinterperioden, men det vil kunne hjælpe til at undgå problemet.
 • Tjek bilens gummilister
  Er gummilisterne beskadiget, kan det betyde at fugten trænger ind igennem dørene. Vinteren kan være hård ved gummilisterne, og de kan risikere at fryse til. Derfor kan det være en god idé at behandle dem med en silikonestift.
 • Du kan købe en dugfjerner pude til at ligge i bilen, som vil absorbere fugten fra kabinen. På dugfjerneren er der en indikator, som fortæller når den er brugt. Når den ikke kan absorbere mere fugt, ligger du den i mikroovnen i 6 minutter og så er den så god som ny!

Sådan fjerner du hurtigt dug fra ruderne

 • Start din aircondition/ klimaanlæg
  Skru gerne helt op for blæseren, mens dit aircondition- eller klimaanlæg er tændt. Såfremt at dette virker optimalt, vil det helt klart være den hurtigste løsning. Går det ikke særligt hurtigt, burde du booke et aircondition service. 

HUSK at slukke for luftcirkulationen, da dette blot vil sprede fugten ud.

 • Tænd varmen i bilen
  Når du har tændt bilen, skruer du helt op for varmen og lader bilen få så meget varme som muligt. Varm luft holder bedre på fugtigheden, og tager derved fugten fra de duggede ruder.
 • Åben vinduerne
  Har du ikke et velfungerende aircondition- eller klimaanlæg, vil det være mest effektivt at åbne vinduet, så den fugtige luft kan blive udskiftet med den tørre luft udefra.

Tegn på et defekt klima- eller airconditionanlæg

Hvis du oplever nogle af disse punker i forbindelse med bilens klima- eller airconditionanlæg, kan det være et tegn på at det har en nedsat ydeevne, og derfor bør serviceres før det evt. kan ende ud i en dyrere reparation.

 • Dug fjernes langsomt fra ruden
 • Uregelmæssig eller langsom køling
 • Systemet støjer ved brug
 • Anlægget køler kun i den ene side
Få et aircondition service og undgå dug på bilens ruder
Rul til toppen