Fakta og krav om sammenføring af familier

Det at søge om familiesammenføring kan være en lang og meget besværlig proces. Der er rigtig mange krav, man skal sætte sig ind og leve op til, hvis man gerne vil blive godkendt til familiesammenføring. Læs med her og bliv klogere på nogle af kravene.

Krav til jeres forhold

Hvis du bor i Danmark og forsøger at blive familiesammenført med din partner, der befinder sig i et andet land, er der nogle krav, jeres forhold skal leve op til. For det første skal I være gift og I skal mindst være fyldt 24 år. Er du og din partner ikke gift, kan I altså ikke blive godkendt til familiesammenføring. Jeres giftedokument skal også kunne godkendes efter loven i Danmark, så det er noget I skal være opmærksomme på. Derudover må I ikke være fætter og kusine. Det er også vigtigt, at jeres ægteskab ikke er et tvangs- eller proformaægteskab. Er der tale om det, vil jeres anmodning om familiesammenføring også blive afvist.

Økonomiske krav

Der er også en række økonomiske krav, man skal kunne opfylde, hvis man skal godkendes til familiesammenføring. Du skal bl.a. kunne stille en bankgaranti på 100.000 kr., hvilket er et rigtig stort beløb, for mange mennesker. Det er derfor en god idé at spare op, inden man søger om familiesammenføring. Derudover må du ikke have været på kontanthjælp eller andre lignende ydelser i de sidste fire år, og du må ikke have forfalden gæld til det offentlige.
Der er mange regler og fakta når det gælder de økonomiske krav til familiesammenføring. Derfor kan det være en god idé at finde en, der kan vejlede dig i det.

Øvrige krav til familiesammenføring

Kravene til jeres forhold og de økonomiske krav er blot et lille udsnit af de krav, der er til familiesammenføring. Øvrige krav omfatter bl.a. krav til uddannelse. Personen der bor i Danmark, skal nemlig have en uddannelse. Det behøver ikke være en længere uddannelse, men skal blot være minimum ét års fuldtidsuddannelse udover grundskolen. Dog tæller 10. klasse eller et år på efterskole ikke.
Der er også krav om sprogtests, arbejde og meget andet, der ikke kan gennemgås i dybden i en kort artikel. Se her, hvis du vil læse en mere omfattende liste med alle krav og fakta om familiesammenføring i Danmark. Her kan du blive klogere på kravene og finde hjælp og rådgivning, hvis du skal søge om familiesammenføring.

Fakta og krav om sammenføring af familier
Rul til toppen