Hvad er en generator?

En generator er en maskine, der omdanner mekanisk energi til elektricitet. I de fleste tilfælde er elektriske generatorer ansvarlige for at levere den energi, et hjem modtager.

Elektriske generatorer kan faktisk være drevet af kul, naturgas eller nuklear energi. Disse tre former for generatorer er dog af utroligt stor skala, og vil aldrig være realistisk som en nødgenerator på en arbejdsplads eller i et hjem. Det kan en bærbar generator dog være, og den bruger oftest benzin eller diesel som brændstof.

Sådan set kan der være behov for en generator alle steder, hvor du har brug for el, men ikke har adgang til det. Det er hele grunden til, at man kan købe en generator – der er masser af tilfælde, hvor du ikke har mulighed for at tilslutte dine apparater til en stikkontakt. Eksempler som disse kan være i enden af haven, hvor man måske er i gang med at bygge et ude hus eller når man om sommeren er på camping. Derudover, så tages generatorer også ofte i brug under husbyggerier, når der ikke er adgang til elektricitet.

Nødstrømsgenerator

Globaltools har et bredt sortiment af nødstrømforsyninger som alle er til professionel brug og er pålidelige. Deres nødstrømforsyninger kommer fra en europæisk fabrik. De er lavet med motorer som f.eks. Honda og Suzuki der er med til at højne pålideligheden af produkterne. Det kan betyde meget, hvilken størrelse nødgenerator man er ude efter, og hos Globaltools har de alle modeller – fra de små størrelser til store stationære versioner.

Der kan være forskellige grunde til at du burde investere i nødstrøm eller anden alternativ strømkilde, hvis du sættes i fare af strømsvigt. Det kan være hvis du grundet helbred er kritisk afhængig af adgang til strøm, driver en gård som skal have strøm for at sikre driften eller noget helt tredje. Generelt skal man se en nødgenerator som sin sikring, hvis der skulle ske strømsvigt.

Hvad er vigtigst når man køber en generator?

Det er som udgangspunkt vigtigt at vide, hvad behovet er for strøm. Hvor mange kilowatt, der er brug for.

Startstrømmen på en generator er vigtig at huske. Nogle maskiner bruger mere strøm når de tændes fremfor når de er kontinuerligt i drift. Derfor skal en generator kunne producere den ønsket startstrøm.

Husk altid at tilkøbe en dunk olie med til generatoren , da den aldrig leveres med olie på. En lille men meget nødvendig ting at huske.

Det er meget omstændigt, hvilken generator der passer bedst når det gælder svejseapparater. Vær derfor opmærksom på fabrikat og model af svejser inden køb af generator.

For at sikre bedst levetid på en generator siger man som regel, at en generator skal have en overkapacitet på cirka 30 procent. Sikrer man det, så kører motoren yderst sjældent maksimalt belastet, og vil yde bedre i en længere periode.

Skal man flytte rundt på generatoren, kan det også være en fordel og få et hjulsæt på generatoren, medmindre man selvfølgelig bevidst går efter en mobil transportabel generator.

Hvad er en generator?
Rul til toppen