Hvad gør man med eftermiddagstrætheden?

Kender du det, at du bare kører derudaf på dit arbejde? Der er tilsyneladende næsten ingenting, der kan stoppe dig. Du når alt det, du skal, og mere til. Du går til frokost, vender tilbage til arbejde, og så pludselig ud af det blå så rammer det dig: trætheden. Klokken har slået tre, og kroppen er stået af.

Eftermiddagstrætheden er faktisk noget, som de fleste kender til. Du kan måske ikke se det på dine kollegaer, men de ved det lige så vel som dig: Nu kan fyraften ikke komme for tidligt. Men måske der i virkeligheden er håb for den døsige.

Spis dig til mere energi

Når energien svigter, så er det altid godt at starte med at se på din kost. Her kan du nemlig få lige lidt ekstra styrke at køre på. Prøv for eksempel at tage kosttilskud for energi, og mærk selv forskellen.

Mange begår selvfølgelig den fejl at fylde sig med sukker. Det er ofte kroppens mest naturlige reaktion. Og måske kender du også selv trangen til lige at hente en chokoladebar fra den nærmeste snackdispenser. For sukker kan give dig et hurtigt indskud af energi, men det forsvinder også hurtigt igen. I stedet er det altså bedre at fokusere på mere langvarig energi i din mad.

Bevæg dig mere

Et andet helt simpelt råd er at bevæge dig lidt mere. Nogle gange kan det for eksempel være en stor hjælp bare at komme op af kontorstolen for at rense hovedet. Andre gange kan lidt fysisk aktivitet faktisk direkte hjælpe med at give dig mere energi.

Du kan for eksempel lave nogle små øvelser på din arbejdsplads.

Noget af det, der sker, når du bevæger kroppen, er, at du sætter gang i blodomløbet. På den måde vil din krop altså også komme i gang, og det vil give mere energi.

Hvad gør man med eftermiddagstrætheden?
Rul til toppen