Hvilken polermaskine skal man bruge til polering af bil?

Der findes efterhånden et stort udvalg af polermaskiner – og mange med store flotte tilbehørspakker som blandt andet kan fås i byggemarkeder, online webshops – og endda som import fra kinesiske hjemmesider.

Udfordringen er: At en polermaskine ikke _bare_ er en polermaskine. Der er en lang række faktorer du skal være opmærksom på, hvorfor du ikke bør købe en polermaskine til bil, medmindre den er købt i en butik der specialiserer sig i bilpleje.

Risikoen for at købe noget forkert – i værste fald én der gør permanent skade på lakken på din bil – er simpelthen for stor!

Lad os undersøge lidt nærmere…

Typer af polermaskiner

Polermaskiner kan groft set deles op i 3 typer. De helt billige, Dual Action polermaskiner og Rotary polermaskiner. De helt billige – typisk kendetegnet ved priser på under 600 kroner er simpelthen ikke kraftige nok til at kunne polere din bil – hold dig fra dem!

Rotary polermaskiner er kendetegnet ved at de rotererer i én og samme mønster hvilket gør pladen nem at bruge og så leverer den et hurtigt resultat – men – den er også rigtig svær at bruge, da du nemt kan komme til at køre for lang tid på et område eller mere på nogle områder end andre.

Dual Action polermaskiner er de absolut bedste til begyndere (og bruges også af de profesionelle). De har et udsving de kører med, som sikrer at du ikke kommer til at kører for længe på præcist det samme område. Derved er du bedre sikret mod at lave skader på lakken.

Polermaskinen er kun én af 3 komponenter

Når du har valgt din polermaskine er du faktisk kun 1/3 af vejen – for til polermaskinen skal du bruge 2 ting. Polerpuder og polermidler.

Polerpuder findes også i en række forskellige hårdheder og typer. Afhængig af din lak og ønsker til resultat skal du have guides fra nogen, der ved hvad de snakker om – typisk bilplejebutikker. Generelt set – for mange skal du gå efter en medium hårdheds polerpad i skum – men billedet er mere nuanceret.

Polermidler findes i alt fra fin til grov – og typisk skal du bruge både fin og grov til at fjerne ridser fra lakken på bilen – men vil du være på den sikre side og primært nøjedes med lidt ekstra glans – kan du nøjedes med et fint polermiddel.

Husk forberedelse

Inden du polerer din bil skal den være helt ren og fri for rester på lakken. Det involverer vask af bilen og kemisk og fysisk rens af lakken på bilen ved at fjerne flyverust, tjære og andet nedfald.

Øvelse gør mester

Som med alt andet – så kræver det øvelse at blive god til polering. Hvis du vil hurtigt i gang med bilpolering kan du tage et kursus, hvor du grundigt bliver sat ind i teknik og metode til polering.

 

 

 

Hvilken polermaskine skal man bruge til polering af bil?
Rul til toppen