Livet som nybagte forældre

At blive forældre er en fantastisk oplevelse – uanset om man er nybagte forældre til sit førstefødte barn, eller om det er et barn med et højere tal på fødselsåret. Sammen med alt det fantastiske, som alle snakker om, er der dog også frustrationer, sygdom og mangel på søvn, som alle de andre forældre glemmer at fortælle om. Medmindre man har den ene ven eller veninde, som gør en stor dyd ud af at fortælle alle, hvor hårdt det er.

Det lyder som brok over den ene ven eller veninde, som tør at sige det, som det er. Det er det bestemt ikke, og vi ville ønske at der var flere der turde sige det. For det er ikke kun en dans på roser. Det kan dog være, at det er noget biologisk i forhold til at overleve som art, at man undlader at sige det. Det skal vi ikke gøre os kloge på.

Når alt kommer til at, så er det dog alle de søvnløse nætter, ture på skadestuen og lignende værd. Vores egen guldklump kommer til at betyde alt for en, på godt og ondt.

De første par uger

De første par uger er som regel de hårdeste. Det er lidt ligesom når man træner op til en maraton. Selvom det bliver meget hårdere senere hen, er det her hvor formen ikke er helt god, og det er derfor man husker det som det hårdeste.

Selvom man husker det som 14 søvnløse dage og nætter, så er det typisk her at babyen sover allermest. Igen er vi ved formen – fordi selvom barnet sover, betyder det ikke nødvendigvis at man har samme rutine, som man får opbygget til senere. Det er nok også derfor, at man kunne holde til at feste meget mere, dengang man var ung!

Månederne op til

Okay – hvad ligner det at komme med det afsnit her midt i det hele, efter hvordan det var de første uger? Men hvis du rent faktisk var i gang med de første par uger, så ville du slet ikke læse med her. Overskuddet var ikke til det. Dine fingre der er udmattede pga. manglende søvn, ville nok ikke have søgt på Google og valgt at klikke på resultatet.

Inden vi kommer alt for langt ud af et sidespor: I månederne op til den store dag, så kan det være en rigtig god ide at få alle forberedelserne gjort klar.

Mange firmaer tilbyder at man kan få en gratis baby startpakke, eller du kan købe en billigt, som enten indeholder prøver, eller fordi de gerne vil have dig til at blive fast kunde. Det er med at udnytte, og der findes rigtigt gode sider, som samler alle disse babystartpakker, som er værd at få bestilt.

Derudover kan det være en rigtig god ide at sørge for at fylde op i fryseren. Lav pizzasnegle, pølsehorn og lignende, som er nemme at varme, og som giver dig følelsen af lidt fastfood. I kampens hede glemmer du nemt at få taget mad op af fryseren. Hvis du overhovedet kommer til at orke at lave aftensmad.

Der findes rigtig mange gode steder med inspiration og opskrifter. Enten på ting du kan lave i forvejen, eller som bare er så nemt, at du faktisk orker at lave det midt i bleskift og ammehjernen. Det kan eksempelvis være Arla, som har en masse gode opskrifter, som er værd at overveje.

Livet som nybagte forældre
Rul til toppen