Maling af loft i Badeværelse

Når du skal male loft i dit badeværelse er det en udbredt misforståelse, at det er nødvendigt at anvende vådrumsmaling. Vådrumsmaling er kun nødvendigt at anvende på badeværelsets direkte vådzoner, det vil sige der hvor malingen er i direkte kontakt med vand på daglig basis. Dette er meget sjældent tilfældet med loftet, og derfor kan du sagtens anvende en almindelig mat loftmaling til dit vådrum. Læs vores komplette guide til hvilken maling du kan anvende i dit badeværelse her.

Maling af loft i Vådrum

Når du skal i gang med at male dit loft, er det som med alt andet malerarbejde vigtigt, at du er grundig med dit forarbejde, for at opnå et professionelt resultat. Sørg for at dække alle møbler af, så der ikke lander malersprøjt fra malerrullen på dem. Skal du kun male loftet, anbefaler vi at du sætter tape fast hele vejen rundt, så du kan male kant mellem loft og væg.

Når du skal male loft i badeværelset

  1. Fjern inventar eller saml og overdæk det i midten af rummet. Sørg for at du kan tilgå hhele loftet
  2. Afdæk gulve, fodlister og døre

3. Vask loftet ned før maling:

Lofterne er noget af det vi gør mindst rent i vore hjem, og du vil blive overrasket over, hvor meget skidt og støv der kan sidde der. En ren overflade sikrer bedst tilhæftning.

  1. Udjævn revner og uregelmæssigheder med gips eller spartelmasse – husk at slib efter
  2. Anvend primer eller grunder for at opnå det bedste resultat. Dette skridt er særligt nødvendigt hvid dine lofter er helt nye, og ikke tidligere har været malet.
  3. Mal først kanter og hjørner med en pensel. Du kan med fordel anvende en speciel hjørnerulle som er særdeles velegnet når du skal male lofter. Mal herefter de store arealer med en malerrulle som er monteret på et teleskopskaft.
  4. Husk også altid at læs instruktionerne der følger med malingen. 

 

Kan man bruge samme maling til væg og loft?

Ja! Gebennas væg- og loftmaling glans 5 kan du anvende på både vægge og lofter.

Du kan i princippet godt bruge en rest vægmaling til maling af dit loft, men vær opmærksom på hvilken glans malingen har. Maler du dit loft med en maling med for høj glans, vil der blive skabt genskin i loftet. Derfor anvender man som regel en helmat maling til dette formål. Du kan til gengæld ikke altid anvende loftmaling til dine vægge, da denne ikke er ligeså slidstærk som vægmaling. Loftmaling egner sig kun til let aftørring og rengøring, da det sjældent er nødvendigt at rengøre disse flader grundigt. Vægmalingen har en højere slidstyrke end loftmalingen, da denne skal kunne tåle at man går ind i den, og hyppigere rengøring.

Som tidligere nævnt er det normal kutyme at male sine lofter med en helmat eller mat maling – altså højest en glans 5, men dette er selvfølgelig en smagssag. Du kan nemlig styre lyset i rummet ved hjælp af glansen på dit loft. Har du et stort lysindfald, kan du opleve at loftet giver genskin, hvilket kan føles irriterende. Er det derimod et lille og mørkt rum, kan du få det til at syne lysere og større ved at anvende en maling med højere glans i loftet, da lyset reflekteres.

Hos Gebenna.com anbefaler vi, at du anvender vandbaseret loftmaling når du skal male dine lofter. 

Vandbaseret loftmaling tørrer hurtigt, så du kan ofte male 2 gange på én dag.

Vandbaseret loftmaling har ingen ubehagelige lugte og er sundere for dig og miljøet, end oliebaseret maling er.

Du kan nemt rengøre dine pensler og malerruller, og dermed genanvende dem.

Med vandbaseret maling får du en god vedhæftning

Vandbaseret maling er universel og egner sig til enhver overflade, så du kan både male gipslofter, trælofter og pudsede lofter med en god vandbaseret loftmaling.

  1. I vejledningen fra producenten kan du altid finde ud af, hvordan du korrekt maler loftet med vandbaseret maling.

Glans på din loftmaling i badeværelset – Et par anbefalinger

Mat maling skjuler små defekter i loftet og gør det muligt at skabe mere harmoniske og et visuelt mere komplet rum. En blank maling medfører at alle loftets ujævnheder og fejl føles udjævnet og giver dig en visuel fornemmelse af at rummets højde øge. Husk også, at en billig maling ikke altid er den billigste løsning i længden, da kvalitetsprodukter ofte holder længere, ser flottere ud samt har mere afstemte nuancer og glans.

Maling af loft i Badeværelse
Rul til toppen