Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg?

Alle har prøvet det – man kommer sent hjem fra arbejde, og så vil ens toilet bare ikke skylde ordentligt ud. Det kan være rigtig stressende, specielt hvis både børn og hund også skal betjenes.

Her kan du læse om nogle hurtige fif, der kan få dit toilet op og køre igen på ingen tid.

Prøv en svupper

Det virker måske som et indlysende valg, men en svupper kan faktisk gøre underværker. Hvis du ikke allerede har en, så vil det være det perfekte nye værktøj til dit hjem. Man stikker den ned i sit stoppede toilet og så – som navnet angiver – svupper man uden at bryde det tryk, du opbygger nede i toilettet. Dette gør man indtil der begynder at være gennemløb. Dog kan det godt kræve lidt tålmodighed før det begynder at virke.
Hvis det ikke virker, kan man evt. prøve noget, der minder om svupper teknikken, som er at fylde alle kummer og vaske med vand og slippe det hele fri på en gang, så der kommer et kraftigt tryk på hele systemet.

Måske eddike og natron kan gøre en forskel?

Næsten alle hjem har eddike og natron, og man kan faktisk bruge det til andet end lækker madlavning. Hvis man blander de to ingredienser, skaber det en kemiskreaktion der kan fikse næsten alt – selv et stoppet toilet. Det er også et lille husmortrick, til at holde ens hjem skinnende og rent.

Du starter med at putte 4 dl natron ned i dit toilet, så venter du et minut eller to, før du putter 2 dl eddike der ned. Du vil begynde at kunne se nogle bobler forme, og så skal man bare vente et par minutter før du skylder ud, og så kan du se om der er gennemløb i toilettet. Denne måde at gøre det på, er meget naturlig og skader ikke grundvandet, i modsætning til afløbsrens og blegemiddel, som man som grundregel skal holde sig fra.

Kloakservice, som den sidste udvej

Hvis man har prøvet lidt af hvert, og stadig ikke kan få det til at virke, så kan man få hjælp hos kun de bedste. Et kloakservice vil kunne give dig mulighed for ikke at få sved på panden over et toilet. De vil hurtigt og nemt kunne konkludere hvad der er galt, og ikke lave et midlertidigt fiks, som de overstående fif i nogle tilfælde vil være, men et langvarigt fiks.

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg?
Rul til toppen