Når uheldet er ude

Uheld kan ramme når som helst, hvor som helst. Det er derfor ikke til at vide, hvornår ens kraner, hejse eller lifte går i stykker. Det er dog stadig meget frustrerende og kan være omkostningsfuldt. En beskadiget kran kan forhindre mange timers arbejde. Her er det nemlig ikke kun kranføreren, der bliver sat ud af kurs, men også alle andre på arbejdspladsen. Det går udover hele holdet, som kan risikere at blive alvorligt forsinkede. Selvom en kran kan være stor og er sammensat af mange dele, er det værd at vide, at en kran ikke kan udføre opgaver, hvis der er problemer med dens hydraulik. Den er nemlig noget af det mest basale for kraner, lifte og andet løftegrej, da det besidder en uundværlig funktion.

Hvad er en hydraulik?

Hydraulik indgår i mange typer af maskiner. Det gælder alt fra en lastbil med tippelad til en stor kran. En hydraulik er et fluidsystem, der sidder inde i maskinerne cylindere, så de kan løfte tunge ting. Man kan på mange måder sige, at det er en hydraulik, der får kranen og andre typer af løftegrej til at bevæge sig. Væsketrykket i cylinderne gør nemlig, at løftegrejet kan hæve, sænke og dreje sig i forskellige retning. Det enorme pres, der bliver dannet inde i cylinderne gør, at man med maskinerne kan løfte flere ton. Det sker uden, at maskinerne selv kan gå i stykker på grund af tungt læs. Det er dog ikke kun i store maskiner, der bruges til løft, at man finder en hydraulik. En hydraulik kan også findes i bremsesystemet i bilen. Her formår det at få bilerne til at kunne stå imod og bremse.

Service døgnet rundt

I byggebranchen kan man, hvis det er muligt, bygge på alle tider af døgnet. Det er derfor vigtigt, at man har kontakt til et autoriseret serviceværksted, hvis uheldet skulle være ude. Hos Kolding Lastvognscenter, også kendt som KLC, kan man få vejledning og hjælp alle døgnets 24 timer. Det kan man, da de i KLC er bekendte med, at uheld ikke rammer på et specifikt tidspunkt, og at der også kan opstå problemer om natten eller i de tidlige morgentimer. Er problemet meget stort, er der også mulighed for, at man kan få kaldt en servicevogn ud på stedet. Dermed kommer mekanikeren lige til døren, når problemerne opstår. Det gælder både, om der er problemer med en hydraulik eller andre ting. Ved udskiftning af en hydraulik kan KLC efterfølgende udføre kontrol i overensstemmelse med Arbejdstilsynets love om lovpligtige eftersyn. Det sker på en ansvarlig og professionel måde, der er underbygget af arbejdstilsynets bekendtgørelser og arbejdsmiljøloven. Dermed er du sikret, at dit løftegrej overholde de lovmæssige krav selv efter udskiftning af en hydraulik.

 

Når uheldet er ude
Rul til toppen