Ølbrygning er det nye sorte

I de sidste 20 år er der sket ting og sager indenfor øl. Du har sandsynligvis opdaget det når du er ude for at handle. Hylderne med øl er begyndt at fylde meget mere end de gjorde for 20 år siden. Med interessen for øl vokser også nysgerrigheden for, hvordan man egentlig brygger øl. Det har igen fået mange til at brygge øl hjemmeved dem siden. Ølbrygning hjemme er vokset sideløbende med, at folk har fået deres øjne op for, at øl er meget mere end en eller anden pilsner som var den eneste mulighed for havde for 20 år tilbage. Det er heldigvis slut i dag, og mulighederne er mange, ligesom muligheden for selv at brygge øl også forsat er stor.

Hvordan brygger man så?

Har du også stået neden i sit supermarked og kigget på spændende øl, mens en tanke i dit baghoved blev ved med at komme – Hvordan brygger man egentlig øl selv? – Du er ikke den eneste der har fået den tanke for du kan tilslutte dig de tusindvis de i Danmark brygger øl hjemme. Det præcise antal er svært at sætte, for hvornår er man en aktiv brygger. Der er folk der brygger øl en gang om året og der er folk der brygger hver uge. Fælles for dem begge to er dog, at de selv brygger øl. Til en start besøger du hjemmesiden https://box2brew.dk/. Her finder du råvarer og det brygudstyr du skal bruge til dig brygning. Der er helt utrolig mange muligheder for valg af råvarer og brygudstyr. Du kan her sammensætte din helt egen opskrift af råvarer så du får lige præcis den øl du drømmer om at kunne købe nede i butikken.

Hvad gør man?

Den gang jeg gik i skole have vi et fald der hed hjemmekundskab. Det var et fag hvor vi lærte at lave mad. Vi havde desværre ikke noget fag der hedder ølbrygning. Havde vi haft det, så var alle klar over hvad der skulle til for at brygge øl, og hvordan man præcis gør det. Heldigvis betyder du jo så ikke at du ikke har mulighed for at lære det. Der findes en gratis bog om ølbrygning som du gratis kan downloade. Den er skrevet så en person der ikke har brygget før, har en mulighed for at lære hvordan man gør det. Alt udstyr bliver forklaret fra bunden, så du får den grundlæggende viden indenfor ølbrygning som du skal bruge for at brygge dit første bryg. Du får også en minimumsliste til indkøb af udstyr. Det er heldigvis ikke så meget brygudstyr som du skal have for at brygge hjemme. Du får også en liste med det udstyr der er rart at have, men som du kan anskaffe dig på et senere tidspunkt.

Ølbrygning er det nye sorte
Rul til toppen