Sådan spiller man med Pokemon kort

Mange tror, at Pokemon bare er nogle kort med mærkelige animerede figurer trykt på dem, som børn indsamler og bytter, men det er meget mere end det, og dele af det er ret fantastisk. Her kommer en hurtig intro til, hvordan man spiller med Pokemon kort.

Det er et spil!

Der er tegnefilm, film, merchandise og Pokémon legetøj overalt, men i sin kerne er Pokemon et kortspil. Det er også et strategisk spil, og der er seriøse spillere, der konkurrerer om retten til at deltage i verdensmesterskaberne. Ja, du hørte rigtigt, der er en Pokemon-verdensmester!

Måske er den bedste analogi, at Pokemon spillet lidt er ligesom skak, men hvor hver spiller kan vælge, hvilke brikker de skal have. Der er hundredvis af Pokemon kort, og hvert enkelt har en karakter trykt på den med forskellige evner og angreb. Spillere bygger et deck op med 60 kort, som de udfordrer en anden spiller med, så hver gang du spiller, konkurrerer du mod et anden spiller, der også har et deck med 60 kort. Det gør spillet anderledes hver gang, og som spiller indsamler og bytter du kort for løbende at forbedre ens deck med 60 kort.

Hvordan man spiller

Denne guide her vil ikke komme med de finere detaljer af spillet, men mere det grundlæggende. Du spiller mod kun 1 anden person, som du ville i skak eller dam. Et spil tager normalt omkring 15-30 minutter, selvom det for begyndere kan tage længere tid. Spillere skiftes til at trække et nyt kort fra deres forsiden ned ad bunken med kort, og så kan de gøre forskellige ting, indtil de endelig afslutter deres tur ved at angribe modstanderen. Hvert angreb gør en vis mængde skade, og når den samlede skade er større end Pokémon’ens helbred … dør den.

Kortene kan groft sagt deles op i 3 typer … Pokémon (karakterer), energi (som kraft eller brændstof til angreb) og trænere, som bare er specielle ikke-kampfigurer, der giver dig mulighed for at gøre ting som at finde bestemte kort i din bunke, eller hente ekstra kort eller beskyt din Pokemon osv.

Efterhånden som børnene bliver mere fortrolige med spillet, begyndte de at gennemtænke præcis, hvilke trænere der ville gøre det hurtigere at tænde deres Pokémon og angribe hurtigere osv… det bliver meget teknisk, og der er stakke af websteder dedikeret til teorien og de bedste deck. Du kan spille og nyde det på et meget lavere niveau, selvom du er 5+.

Spillet slutter normalt, når du hævder 6 præmiekort fra din modstander … det betyder normalt, at du har ødelagt 4-5 af deres Pokemon ved at angribe dem.

Er det dyrt?

Det kan det bestemt være, men det er op til dig, og her er et par tricks til at holde omkostningerne nede. For det første skal du bruge 60 kort at spille med, og du kan købe startdæk for omkring 180 kr. for at komme i gang. Det er klart, at hvis du har 2 børn, har de begge brug for et dæk. Disse starter dæk er meget grundlæggende, og det er muligt at spille med dem. Derudover kan du købe booster-pakker med 10 tilfældige kort for omkring 50 kr., men en meget billigere måde at få et godt spilbart kortspil på er at gå til en spilbutik, som sælger enkeltkort for omkring 5 kr. for de billige og 40 kr. for de lidt bedre. Så kan du få fat i Pokemon kort, der kan tilføje dit starter deck mere værdi.

 

Det er lidt svært at forklare, men Pokemon findes i omkring 8 typer, og det er bedst at forsøge at fokusere på 1 eller 2 af typerne. De kaldes ting som Life, Water, Fairy, Electric osv., og de har forskellige farver for at gøre det nemmere at identificere.

Et godt sted at starte med at spille er faktisk online, da du hos Pokemon TCG kan spille Pokémon spillet helt gratis. Her får du også de grundlæggende regler at vide.

Sådan spiller man med Pokemon kort
Rul til toppen