Har du et bageri, en døgnbutik eller en slagter kørende, giver det mening at investere i kølemontrer af et par grunde. For det første for at kunne servere eller sælge mad og drikke ved tilpas temperatur, da fx sandwicher ikke er superlækre ved stuetemperatur. For det andet for fødevarehygiejnens skyld – bakterier plejer at formerer sig langsommere, når temperaturen falder. Andre grunde er der også.
Vis dine kager fra flere sider
I en butik har du selvfølgelig også en kølemontre stående som en art udstillingsvindue, hvor kunder kan se, hvad du har at byde på. Det stiller krav til kølemontren, da den gerne skulle have et design, der gør, at dine produkter bliver vist fra deres bedste vinkler. Fx kunne en smal, men cylindrisk køler, kunder kan gå rundt om, være den rette løsning til kager, da de både skal smage godt og se godt ud.
Skal du vælge en kølemontre med selvbetjening?
Typisk vil kølemontrens åbning vende ud mod diskens bagside, da det selvfølgelig er mest sanitært, når det er medarbejdere, der henter mad fra disken. Men har du en salatbar kørende, kan det være nødvendigt for at undgå lange arbejdsgange, at du får en kølemontre med selvbetjening. Dem finder du på flere former, men typisk vil de være uden hylder, så at chancen for at tabe ting er reduceret.
Udstil mad og drikkevarer hygiejnisk forsvarligt
Kølemontrer behøver ikke som sådan nogen salgstale, for du skal faktisk have nogle til din butik, der sælger andet eller mere end varme retter. Ellers bliver det i hvert fald svært at have en hygiejnisk biks kørende. Når det så er sagt, er nogle kølemontrer bedre end andre til udstilling af de mad- eller drikkevarer, du sælger. Tjek udvalg inden for kølemontrer og se, hvilke er oplagte for dig at vælge.