Sikr dine penge i inflationstider

Hvis du har en del penge tilovers, har du dem formentlig stående på enten din bankkonto eller opsparingskonto. Men det er faktisk ikke det smarteste, som du kan du gøre med pengene. Når pengene bare står på en konto, vil de blive mindre værd over tid på grund af inflationen. Det vil sige, at pengenes købekraft falder.

Hvis du derimod gerne vil sikre dig, at dine penge er lige så meget værd i fremtiden, bør du investere dem. Når du investerer dine penge, garderer du dem imod inflationen. Der findes i øvrigt et væld af forskellige måder, som du kan investere dine penge på. Blandt andet kan du investere dem i guld.

Derfor er guld et godt investeringsobjekt

Guld er en råvare, der har vist sig at holde sin værdi gennem flere konjunkturudsving i samfundet. Det vil altså sige, at mens penges værdi er faldet og steget, så har guldets værdi været mere stabilt.

Hvis du derfor vælger at investere i guld, vil dine penge med stor sandsynlighed være mindst ligeså meget værd om 5, 10, 20 eller endnu flere år. Det er derfor, at guld er et godt investeringsobjekt.

Guld er en reel vare

Måske undrer du dig over, hvor gulds værdi ikke falder, når nu penges værdi gør? Det er fordi, at penge ikke har nogen reel værdi. De tjener blot som en slags redskab, der skal illustrere, hvor mange penge du egentlig har. Derimod er guld en reel vare, der i øvrigt også er meget eftertragtet.

Guldets værdi bunder i, at det er smukt, brugbart, sjældent, svært at kopiere og bevarer sin glans. I USA kunne du også gå ned i banken og få vekslet dine dollars til guld. Denne mulighed blev kaldt ”The Golden Standard” og stoppede først i år 1971. I Danmark var der også guldindløselighed frem til år 1931.

Sådan kan du investere i fysisk guld

Hvis du gerne vil købe guld, er det oftest enten guldbarrer eller guldmønter, som du kan købe. Det er nemlig denne slags guld, der kan omdannes til eksempelvis smykker eller andre genstande. Derfor er guldbarrer og guldmønter de mest eftertragtede former for guld.

Derimod bør du ikke købe enten skrotguld eller guldsmykker. Her er guldet ikke lige så rent, og derfor er guldet heller ikke lige så eftertragtet.

Hvis du gerne vil købe investeringsguld, kan du finde det på https://vitusguld.dk/

Sikr dine penge i inflationstider
Rul til toppen