Sørg for at din facade bliver pæn at se på

Trænger din bolig til en facaderens? Med tiden kan facaden godt komme til at se beskidt ud og dermed trænge til en ordentlig omgang. Hvis der på en af siderne ikke kommer særlig meget sollys, så er der stor chance for at der vil komme alger. Alger trives godt om områder med fugt og minimalt med lys. Der er gode muligheder for at kunne gøre din facade flot igen. Du kan enten kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt eller lade en professionel klare opgaven for dig. Kom i gang med facaderensen, så du kan nyde synet af din bolig igen.

Sådan kan du selv ordne facaden

Hvis du har modet til at kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt, så gælder det bare om at finde ud af hvilke materialer du skal købe ind. Hvilket middel du skal bruge, afhænger af hvad der befinder sig på din facade. Hvis det udelukkende er skidt, så kan du prøve med vand og en børste. Hvis det er alger der sidder på facaden, kan du købe et algerens produkt i et byggemarked. Du skal spraye midlet på facaden og lade det sidde i lidt tid, så det kan begynde at arbejde. Et algeprodukt går ind og opløser algerne, så det er nemt at fjerne fra overfladen bagefter. Du kan derefter spule facaden med en vandslange eller gøre det med vand og en børste. Find hjælp til facaderens her.

Lad den professionelle klare opgaven

Du kan lade en professionel stå for facaderensen hvis du ikke selv magter at gøre noget ved det. Det er forskelligt hvad et firma tager for facaderens. Derfor anbefales det at du indhenter priser fra flere lokale firmaer. På denne måde har du noget at sammenligne med og kan dermed vælge det firma, som kan give dig den bedste pris. Den professionelle har alt det nødvendige udstyr og kommer ud på en aftalt dag og klarer opgaven. Professionelle bruger typisk en højtryksrenser til at få løsnet skidt og alger på facaden.

Vedligeholdelse er nødvendig

Du kan ikke undgå at der med tiden vil komme skidt og alger på din facade igen. Skidtet kommer typisk på grund af det skiftende vejr og algerne fordi vækstbetingelserne er der for at de kan gro og have det godt. En pæn facade kræver vedligeholdelse og du kan ikke undgå, at facaden bliver grim at se på igen. Som boligejer kan man ikke undgå at lave de samme arbejdsopgaver år efter år. Derfor kan du godt forvente, at du en gang årligt skal i gang med at rense facaden, så den bliver pæn at se på. Der er ikke en tommelfingerregel for hvor længe facaden vil være pæn at se på. Det kommer an på flere faktorer som vejr og vind.

 

 

 

Sørg for at din facade bliver pæn at se på
Rul til toppen