3 naturskønne danske steder til at afholde din næste cykeludflugt

Nu til dags er cyklen blevet et meget almindeligt køretøj for mange danskere rundt omkring i landet. Mange folk bruger cyklen som trofast følgesvend til transporten mellem hjem og arbejde, samt talrige andre destinationer. For andre personer er det mere end blot et køretøj mellem destinationer.

Cyklen kan nemlig være det ideelle middel til at opleve den omkringliggende verden på, eller dyrke motion. Når det kommer til at udforske verden, er det ikke ensbetydende med, at du er nødsaget til at lave den helt store tur og cykel flere lande igennem. Selvom det ikke er næsten lige så eksotisk som de varme lande, er der flere steder i Danmark, hvor du kan nyde smukke naturlige omgivelser.

Er du på udkig efter din næste destination til din kommende cykeludflugt, behøver du ikke kigge meget længere end indenfor landets grænser.

 

Vestkystruten ved Vesterhavet

Der findes mange naturskønne områder langs hele Vesterhavet, hvor du kan opleve idylliske sandklitter, mulighed for at se sæler, vade rundt i vadehavet, finde efterladte bunkere fra Anden verdenskrig, få vind i håret og frisk luft. Der findes herunder flere mindre byer såsom Hvide Sande og Thyborøn, hvor du kan holde nogle stop, og opleve den lokalebyliv.

Er du til mere sportslig aktivitet, kan du sammenkoble din rute med kitesurfing, surfing og andet strandaktiviteter. Det kan være en god ide tage denne rute omkring de sene forår og sommermåneder, da vejret på den jyske vestkyst kan være barsk til tider.

 

Fjordstien i Nordsjælland

Er du befindende på Sjælland kan en tur langs Roskilde Fjord og Isefjord være en oplagt mulighed for at opleve den danske fjordnatur. Du kan ligeledes her opleve unik og idyllisk natur, som du samtidig kan komme tæt på, herunder, også lokale byer tilknyttet ruten. Du kan her koble turen med en middag, svømning, tangsafari og meget mere efter behov.

Det kan også her anbefales at tage ruten under årstider, hvor vejrforholdene er mildere og mere behagelige for cykelturen.

Lagunestien i Sydsjælland

En tredje naturskøn rute er Lagunestien der strækker sig fra Næstved til Korsør. På denne rute kan du opleve gamle industribygninger. Herudover kan du opleve flotte skove og kystnatur langs ruten. Ligesom med de andre to ruter, kan der være fordele ved at tage turen i varmere og mere lune måneder, fremfor om vinteren, hvor det er koldt.

Ønsker du at opleve mere, kan du nemt tage nogle stop i Næstved og/eller Korsør, hvor du kan opleve det lokalsamfundet. For eksempel kan du nyde et måltid eller få din cykel fikset hos en lokal cykelsmed i Næstved og lignende – mulighederne er mange.

Som noget helt fjerde kan du tage udgangspunkt i ruterne og lave dine egne, der passer bedst til dine behov og tid.

 

3 naturskønne danske steder til at afholde din næste cykeludflugt
Rul til toppen