6 fejl at undgå, når du designer et børneværelse

At indrette et børneværelse er meget kompliceret, selvom det ikke ser ud som det ved første øjekast. Dette skyldes, at børn har specifikke behov, og du kan ikke designe deres soveværelse, som du ville have ethvert andet rum i huset. Det kan især være svært, hvis du aldrig har taget fat på denne type projekt før. Men når du først ved de få ting, du skal undgå for enhver pris, når du skal istandsætte en, vil du være meget mere tilbøjelig til at få de resultater, du leder efter. Her er et par fejl, du skal undgå, når du designer et børneværelse.

 

  1. GÅR OVER TOPPEN MED TEMAET

Du tænker måske to gange, før du tilføjer for mange stilelementer og har et for tungt tema til rummet. Børns smag ændrer sig hver uge, hvis ikke hver dag, og selvom de måske er vilde med enhjørninger en dag, kan de hurtigt vokse fra det. Gå i stedet efter et look, der vil vokse med dem.

 

  1. AT VÆLGE DEN FORKERTE MADRAS

Vi bruger ofte meget mere tid på at vælge en madras til os, end vi gør til vores børn, men de har mere brug for god søvn nu, end de nogensinde vil. Så du skal sørge for at se på deres foretrukne sovestilling og vælge den rigtige madras til dem. Hvis de for eksempel kan lide at sove på siden, vil du gerne have en blødere madras, der vil omfavne deres krop, men som holder deres rygsøjle i korrekt justering. Hvis de kan lide at sove på maven, så er en fast madras bedre, og mellembløde madrasser er bedre til dem, der godt kan lide at sove på ryggen. Dette er meget vigtigt for deres udvikling, og hvis du ikke ønsker, at de skal vågne op med ulidelige smerter.

 

  1. FORLADER IKKE PLADS TIL DERES INDRE KUNSTNER

Børn vil skrive på vægge. Det er det, de gør. Det betyder ikke, at du skal håndtere rodet. Giv dem i stedet en chance for at gøre det uden at ødelægge malingen. En af måderne, hvorpå du kan gøre det, er at tillade, at en del af væggen kan bruges til selvudtryk. Du kan for eksempel bruge tavlemaling og bruge den til at male en del af væggen. Sørg for, at du har masser af giftfrit kridt omkring dig, og de vil have et sted, hvor de kan lade deres kreativitet få frit løb.

 

  1. BRUGER IKKE DET RIGTIGE LYS

Brug af de rigtige lamper er afgørende for at skabe den perfekte atmosfære i rummet. Lyset må ikke være for stærkt eller for “koldt”. Varmt gult lys kan have en positiv effekt på dit barns værelse og vil få rummet til at føles mere hygge. Justerbare lamper er også en god mulighed.

 

  1. IKKE GØR DET SIKKERT NOK

Du skal også sørge for, at soveværelset er så sikkert som muligt, især hvis du har småbørn. Det betyder polstring eller fjernelse af møbler med skarpe hjørner. Du skal også sørge for, at tæppet er så rent som muligt. Så du bliver nødt til at støvsuge den regelmæssigt, da børn elsker at putte ting i munden. De kan nemt komme til skade eller blive syge på denne måde, så du vil have så lidt affald liggende som muligt.

 

Hvis barnet sover i en tremmeseng, skal du finde en måde at undgå, at de slår hovedet i siderne. Du skal muligvis tilføje en form for pude for at reducere risici.

 

IKKE BRUGER DE RIGTIGE VINDUEBEHANDLINGER

Vinduesbehandlinger er også meget vigtige for et børneværelse, men du kan ikke vælge stil frem for funktion her. Hovedmålet er, at lyset forsvinder fuldstændigt fra rummet. Dette skyldes, at lys, selv bare en lille smule, kan være nok til at ødelægge et barns søvn. Lys får kroppens indre ur til at tro, at det er lyst ude, og at det skal sige vågent. Som vi nævnte tidligere, er søvnkvalitet meget vigtig for et barn, og et barn med søvnmangel vil have problemer med alt fra deres adfærd til deres præstationer i skolen. Så sørg for, at du vælger den rigtige type gardiner, og at de lukker rummet perfekt af.

6 fejl at undgå, når du designer et børneværelse
Rul til toppen