Elsker du at møde nye mennesker?

Hvis du også er smilende, pålidelig og fagligt dygtig, så kan jobbet som buschauffør være noget for dig. I buschaufførjobbet møder du hele tiden nye mennesker, som du har ansvaret for, kommer sikkert fra A til B. Det er et stort ansvar, så derfor er det også vigtigt, at du er ansvarsfuld, og at du tager dit arbejde seriøst. Jobbet som buschauffør er et job, der kræver, at du er glad for at køre bus og gerne vil se Danmark og resten af verden, mens du er på arbejde.  

 

Vi er begyndt at rejse igen

Efter et par år, hvor det ikke var muligt at rejse pga. coronanedlukninger, er der igen kommet gang i transport- og rejsebranchen. Det betyder, at busselskaberne har brug for flere hænder, der kan varetage alt fra turistkørsel i ind- og udland til businesskørsel og skolekørsel mm. Når du arbejder for et busselskab, arbejder du for en virksomhed, der har fokus på de medmenneskelige værdier, gode fysiske og sikre rammer, og at deres medarbejdere har en glad hverdag. 

 

Derfor er det så vigtigt at være glad for sit arbejde

Selvom du arbejder med det arbejdsområde, du brænder for, er det desværre ikke en selvfølge, at du også er glad for dit arbejde. Vi har ofte en forestilling om, at hvis vi blot har passion for vores arbejdsområde og -opgaver, så er vi sikret arbejdsglæde, men det er desværre ikke tilfældet. Forskning viser, at det faktisk er fem andre faktorer, der har indflydelse på, hvor glad du er, når du er på arbejde.

 

Fem faktorer, der påvirker din arbejdsglæde:

Det er i høj grad mønstre og strukturer fremfor selve jobindholdet, der afgør, hvor god en arbejdsdag, du har.

 

  1. Selvstændighed

Det har betydning, at du føler, du selv kan bestemme, hvordan du udfører dit job.

 

  1. Afslutte opgaver

Det er vigtigt, at du får lov til at afslutte opgaver og ser resultatet af dit arbejde. 

 

  1. Varierende arbejdsopgaver

Når du får varierende arbejdsopgaver, har du mulighed for at bruge alle dine evner og talenter og dermed udvikle dig fagligt.

 

  1. Feedback

Når vi får feedback for vores arbejde, så ved vi også, hvornår vi har gjort det rigtig godt, og hvornår der er plads til forbedring.

 

  1. At gøre en forskel

Når vi har et job, hvor vi gør en positiv forskel for andre mennesker, så bliver vi også gladere for vores arbejde. 

 

Hvis de fem faktorer, der afgør, om et job kan skabe arbejdsglæde, vækker genkendelse hos dig, når du tænker på buschaufførjobbet, så er det bare med at få sendt en ansøgning afsted til et busselskab.

Elsker du at møde nye mennesker?
Rul til toppen