Det er vigtigt at styrke sammenholdet i dit team

Vil du gerne skabe bedre resultater på bundlinjen i din virksomhed, have mindre sygefravær, gladere og dygtigere medarbejdere, så er det vigtigt at du ikke undervurderer hvad teambuilding kan gøre.

Mange ser teambuilding som et sjovt indslag til firmafesten, men det er altså meget mere end det.

Hvad kan teambuilding

Teambuilding kan laves med mange formål:

  • At styrke kommunikationen
  • At styrke samarbejdet
  • At forbedre dine medarbejderes evner til at løse problemer i fællesskab
  • Gøre medarbejderne mere engagerede i hinanden og et bestemt emne
  • Blive bedre til at rejse sig igen efter afslag eller nederlag
  • At fremme kreativiteten
  • Styrke tilliden

Ovennævnte er kun få eksempler på hvad teambuildingøvelser kan gøre for et hold af medarbejdere, men listen fortsætter næsten i det uendelige.

Teambuilding er bare så vigtig en øvelse, fordi det udover at styrke medarbejdernes evner, så styrker det også det sociale mellem kollegerne, og alle ved, at man har mere lyst til at gå på arbejde, når man har gode kolleger.

Som leder vil det kunne mærkes på sygefraværet og den generelle stemning i hele organisationen.

Teambuilding behøver ikke at være dyrt

En af grundene til at mange virksomheder springer let og elegant hen over teambuilding er, at det kan være en dyr fornøjelse at få en ekstern virksomhed til at arrangere en hel dag med teambuilding.

Men det kan altså være rigtig godt givet ud at sende marketing holdet eller dem fra bogholderiet, eller hele virksomheden, afsted på professionelle ture hvor man får afprøvede teambuilding ideer, som man allerede ved der virker.

Det kan dog også sagtens gøres helt gratis, for faktisk handler teambuilding om at skabe nogle udfordringer som medarbejderne i fællesskab skal løse, så prislejet kan være alt fra 0 kr. til flere tusinde, det er faktisk helt op til dig.

Teambuilding kan foregå alle steder

Frygter du at skulle rive en hel dag ud af kalenderen, for at sende medarbejderne på en lang bustur, så kan du tage det helt roligt.

Teambuilding kan nemlig sagtens foregå på kontoret, eller ude på parkeringspladsen. Man kan selvfølgelig godt gøre en tur ud af det hvis man vil, og har tiden, men mange af de virksomheder der afholder teambuilding kommer gerne ud til virksomheden, frem for at virksomheden skal komme til dem.

Noget af det vil selvfølgelig kræve at man rykker et andet sted hen, men har du behov for at teambuilding skal foregå på lokationen så er der altså stadig et hav af muligheder.

 

Det er vigtigt at styrke sammenholdet i dit team
Rul til toppen