Arbejdstøj i Fritiden – Hvad er Fordelene?

Når vi hører ordet arbejdstøj, får man hurtigt et billede af en mand i et par overalls, men det er ikke altid tilfældet. På kontoret har man naturligvis også typisk noget bestemt ”arbejdstøj”, ligesom man ofte har tøj med logo på til messer og under forskellige typer kundebesøg. Men hvad med arbejdstøjet i fritiden?

Først tænker du måske at de ansatte ikke ligefrem har lyst til at være en reklamesøjle fritiden, for hvad får de egentligt ud af det?

Fordelene for virksomheden er jo naturligvis, at brandet eksponeres mere i det offentlige rum, bedre helbred og det viser samtidigt at medarbejderen kan stå ind for sin arbejdsplads. Men for medarbejderen skal der være et eller andet der giver andet end at være et omvandrende A-skilt.

Læs med herunder for at se nogle af fordele for virksomhed og ansat.

Træningstøj med logo

De færreste er klar over at man ikke blot kan købe polo t-shirts, skjorter og arbejdsbukser hos forhandlere af firmatøj. Man kan også få cykeltøj- eller løbetøj med virksomheds logo, som på den ene side viser virksomheden frem og på den anden giver medarbejderen gratis træningstøj.

Hvorfor træningstøj?

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at motion er godt for rigtig mange ting, herunder sygefravær og alskens skavanker. Derfor giver det også mening at virksomhederne investerer i deres ansattes sundhed.

Med flere år med nedlukninger af landet, hjemmearbejde og en akut mangel på nye medarbejdere, må virksomheder, store som små, overveje hvordan de både kan holde på deres ansatte og holde fravær på et minimum.

Her kommer træningstøj og træning ind i billedet. Det kræver naturligvis en del at få sine medarbejdere til at dyrke mere motion og gerne i fællesskab, men fordelene opvejer klart ulemperne.

Gør det nemt at træne

Når du supplerer dine ansatte med træningstøj, så har du fjernet et typisk bump på vejen til at komme i gang med motionen. Fællesarrangementer kan ofte trække selv de mest træge i gang med alt fra korte gåture til deciderede cykel- eller løbeture.

Det er lidt at sammenligne med et nytårsforsæt: Man vil egentligt gerne, men stoppes typisk af alt fra fx at have ”glemt” at købe løbeskoene til man ikke kan finde råd til det smarte sæt træningssæt.

DHL-stafet er en af de mere populære arrangementer til firmamotion, i 2019 var der mere end 200.000 deltagende i løbet, der foregår i de større byer samt i Sønderjylland. Firmacykling findes også i flere varianter, hvor nogle går hele vejen med lange cykelstafetter og overnatning i telt.

Bedre arbejdsforhold

Får du først gang i motion på arbejdspladsen, kan du bl.a. forvente en generel stigning i tilfredse ansatte men også mindre sygefravær. Man skal dog ikke kun kigge på helbred og evt. stigning i produktivitet.

Man skal huske på at tilfredse medarbejdere ikke så let skifter jobs, hvilket er særligt vigtigt i denne tid, hvor det at skaffe en ny mand på gulvet kan være mere end en udfordring.

Arbejdstøj i Fritiden – Hvad er Fordelene?
Rul til toppen