Danmark har klaret sig bedre end de fleste andre lande økonomisk og arbejdsmæssigt under og efter Coronapandemien

Danmark er et af de lande, der har klaret sig bedst i de ca. 2 år, som Coronakrisen stod på.
I særdeleshed, hvis man ser på økonomi og arbejdspladser har Danmark klaret sig godt.

Især erhvervsejendomme indenfor logistik og lager har været eftertragtede, hvor der både er blevet købt og lejet. Det har næsten ikke stået stille på den front.

En af grundene til at Danmark ikke har oplevet et fald på lager og logistik området skal bl.a. findes i, at der ikke har været mulighed for at arbejde hjemmefra når det kommer til lager og logistik. Her er det nødvendigt at være til stede på arbejde, hvorimod markedet for kontorer tog lidt længere tid om at komme ”tilbage på sporet”. Her kan man dog også tydeligt se, at hjemmearbejde ikke længere er en så stor del af hverdagen og derfor er der brug for kontorlokaler i større omfang end tidligere.

Dog er fleksibilitet og mulighed for at arbejde hjemme stadig en stor prioritet hos de fleste medarbejdere, men på ingen måde i samme omfang som tidligere. Nu er det netop fordi det passer medarbejderne bedst nogle dage og ikke fordi, det er en nødvendighed, som det tidligere var.

En anden årsag til, at Danmark har klaret sig godt igennem krisen, er de økonomiske hjælpepakker, som nogle brancher har draget fordel af, så de kunne klare sig igennem på trods af manglende omsætning.
På det punkt er Danmark et meget privilegeret land. Det er noget som man ikke ser i så mange andre lande. Især ikke i det sydlige Europa, hvor man i lande som f.eks. Italien, Spanien og Grækenland har måttet se i øjnene, at mange lokale virksomheder simpelthen har måttet lukke på grund af en dårlig økonomi som følge af manglende omsætning.
Disse lande er meget afhængige af udenlandske turister og kombinationen af manglende turister på grund af forskellige restriktioner for rejser og generelt anbefaling om at blive hjemme (især i foråret 2020) har gjort, at flere virksomheder ikke har kunnet klare sig igennem krisen.

Danmark er også afhængige af turister og bliver besøgt af mange. Især tyske turister. Men alligevel er Danmark ikke helt så afhængige af turisme på samme måde som de førnævnte lande i Sydeuropa.

Kombinationen af de omtalte hjælpepakker til virksomheder og den generelt lidt mere fri tilgang til Coronapandemien i Danmark har gjort, at folk hurtigere er kommet ”tilbage på sporet”.
I Danmark har der f.eks. aldrig været deciderede forbud, men nærmere anbefalinger. I andre lande har vi set forbud, som vil blive straffet hvis de overtrædes.
Danmarks tilgang har været mere med tiltro til befolkningen.

Hele denne kombination af hjælpepakker, selvdisciplin og lidt mere frihed end i andre lande har vist sig at være rigtig godt for Danmark og selvom der stadig florerer en lille smule Corona i samfundet vil de fleste være enige om, at Coronapandemien er overstået. I hvert for denne omgang.

Danmark har klaret sig bedre end de fleste andre lande økonomisk og arbejdsmæssigt under og efter Coronapandemien
Rul til toppen