Drømmer du om et offshore job?

Drømmer du om et offshore job? Det kan være du er uddannet elektriker, mekaniker eller smed som har en længsel efter en hverdag, hvor man ikke kan regne med, at alle dage ligner hinanden. Det kan også være, at du som ufaglært har et ønske om at komme udenfor Danmarks grænser og få én på opleveren ved at arbejde offshore. Mulighederne er mange. Opgaverne i offshore branchen er meget forskellige og kan variere afhængig af både virksomhed, projekt og din baggrund.

Hvilke offshore jobs findes der?

Der er mange muligheder for at finde et offshore job, hvis man er fleksibel og parat til at lære noget nyt. Er du faglært, kan du med kurser bygge ovenpå din uddannelse, så du kan specialisere dig indenfor et bestemt område. På den måde kan du få et nyt, spændende arbejdsliv i offshorebranchen. Offshorebranchen består som regel af olie/gas industrien og vindmøllebranchen.

I offshorebranchen er der behov for både faglærte og ufaglærte medarbejdere. Som faglært kan man for eksempel finde jobs som bygningsmaler, elektriker, kok, mekaniker, skibsmontør, smed osv. Som ufaglært findes der også flere forskellige stillinger såsom, køkkenassistent, overfladebehandler, steward/stewardesse, stilladsbygger, svejser osv. Udover de nævnte stillinger, er der også mange ingeniører i offshorebranchen. Ingeniørerne i branchen arbejder for eksempel med udvikling af nye vinger til havvindmøllerne, projektledelse på olie-og gasplatforme eller sikring af elektriske systemer, så de er driftsikre og lette at vedligeholde. Derudover findes der også jobs som el-installatør, maskinmester og geolog, når man har taget en videregående uddannelse.

Krav til offshore arbejde

For at kunne begynde at arbejde offshore, er der visse krav, der skal opfyldes inden man kan blive sendt ud i arbejde. For at kunne arbejde i vindmøllebranchen er GWO sikkerhedskurser obligatoriske. Et GWO kursus består af fem moduler, som er working at heights, first aid, manual handling, fire awareness og sea survival. Disse kurser giver kursisterne en bred viden og færdigheder inden for offshore branchen og hvordan man arbejder sikkert i højderne og hvordan man forholder sig i akutte situationer.

GWO kurset kan tages hos Global Wind Academy og har en varighed på tre dage. GWO kurserne har en gyldighed på 24 måneder, hvorefter man efter de 24 måneder skal have genopfrisket sikkerheden, så den altid er frisk i baghovedet. Udover GWO kurserne er der også et krav, at du er i besiddelse af en helbredsattest. I mange tilfælde er det et krav for at kunne deltage i kurserne. Attesten skal udstedes af en godkendt læge.

Drømmer du om et offshore job?
Rul til toppen