Dyrk vandsport i Danmark

Der findes rigtig mange forskellige typer vandsport man kan lave i Danmark.

Vi har samlet en liste over nogle af de mest populærere vandaktiviteter, der over de seneste par år har haft en stigning i medlemstallet på landsplan.

Vandski er blevet yderst populært og medlemstallet for de danske vandskiklubber er over de seneste par år steget stødt.

I Stilling sø ved Skanderborg ligger en af Danmarks bedste vandskiklubber og her er der flere gange blevet afholdt store internationale vandskihop stævner.

Dette bevidner om at vi i Danmark et godt med på vandskifronten og flere og flere på den baggrund måske, får øjnene op for denne form for vandsport.

Roning, kano og kajak er tre sportsgrene der for nogle kan være lidt svære at kende forskel på. Men dem der dyrker disse sportsgrene, vil våge at påstå at der er lige så stor forskel som mellem tennis, badminton og bordtennis.

Der kan findes lighedspunkter mellem de tre, men alligevel så store forskelle.

Ikke desto mindre er medlemstallene for disse vandsportsgrene steget væsentligt over de sidste 5 år, skriver dansk idrætsforening på deres hjemmeside.

Svømning er oftest en sport der dyrkes indendørs i en svømmehal, men åbent vand-svømning er alligevel steget flot i medlemstallene siden 2018, hvilket måske bevidner om at flere og flere begiver sig ud i langdistance løb, som Iron man og triatlon, hvor svømning i åbent vand er et must.

Sejlsport

Vi så ved det seneste OL at mange af de danske atleter tog flere medaljer med hjem til Danmark.

I den nye bydel i Århus Ø finder du Århus Internationale Sejlsportscenter, Århus Sejlklub, sejlklubben bugten og motorbådsklubben.

Der kan være forskellige grunde til at der over de seneste par år er kommet flere og flere medlemmer i sejlsportsklubberne rundt omkring i Danmark. Men det virker til at Corona tiden, hvor folk har haft mere tid til at fordybe sig i nye interesser, sammen med de gode sejlsportspræstationer til OL, måske har en indflydelse på det stigende medlemstal.

Udover ovenstående discipliner findes der en lang række andre vandsportsdiscipliner, som over de seneste par år er blevet mere og mere populære.

Det kan være discipliner som: Jetski, Wake board, Surfing, Windsurfing og kite surfing.

Det er måske heller ikke så underligt at flere og flere danskere tyr til vandsport, når vi bor i et land der stort set er omringet af vand hele vejen rundt.

Vi synes hvert fald at det er fedt at flere og flere mennesker kommer på vandt og får prøvet nogle måske lidt utraditionelle sportsgrene af.

Efter en god lang dag på vandet

Efter en god lang dag på vandet, hvor man er blevet tæsket godt igennem af bølgernes brusen, har musklerne og hovedet brug for afslapning af restitution.

Hvilken bedre måde at gøre det på ved at sætte sig op i et spabad og nyde den pulserende og cirkulerende massage fra de mange massagedyser i spabadet.

 

Dyrk vandsport i Danmark
Rul til toppen