Få styr på din kloakrør, når de stopper til

Stoppede kloakrør er nok noget, som alle kommer til at støde på i vores levetid. Et tilstoppet rør betyder ikke, at der er noget i vejen med kloaksystemet, men blot at det har brug for en kærlig hånd.

I de fleste tilfælde stoppes kloakrøret til grundet madrester, hår eller andet skidt, som vi skyller ned i afløbet. I mange tilfælde er det også enkelt nok selv at løse problemet.

Kloakken er stoppet, hvad gør jeg?

De første tegn på en tilstoppet kloak er ofte at vandet begynder at løbe langsomt ned i afløbet i for eksempel brusekabinen eller i køkkenvasken. Af og til udsender afløbet også en meget genkendelig kloaklugt, som et tegn på, at der sidder noget fast dernede.

Ofte står de simple kloakproblemer til at løse selv uden professionel hjælp. Start med at hæld 1-3 liter kogende vand ned i afløbet for at se, om det ikke løsner op i skidtet dernede. Efterfølgende kan du give afløbet og vandlåsen en grundig rengøring med fedtopløsende vaskemiddel. Hvis du har mulighed for at fjerne vandlåsen og rense nede i selve afløbet, er dette også en rigtig god ide.

Når kloakken ofte tilstoppes

En gentagende forstoppelse af afløbet kan være tegn på et underlæggende problem. Det kan være rørene har brug for en udskiftning, eller at der sidder en prop af snavs, som kogende vand eller håndkraft ikke kan få buk med.

I sådan et tilfælde bør du kontakte en professionel til at løse problemet for dig. På https://totalkloakservice.dk/ finder du erfarne kloakmænd, som er klar til at rykke ud til dig 24 timer i døgnet. Professionel kloakservice kan tage hånd om de problemer, som du ikke kan klare selv. Det kan for eksempel være en spuling eller gennemrensning af din kloak eller udskiftning af afløbssystemet.

Undgå et stoppet afløb i fremtiden

For at forebygge et tilbagevendende problem med en stoppet kloak er der nogle enkelte tips og tricks, som du kan tage i brug. Regelmæssig rengøring med fedtopløsende rengøringsprodukter holder dit afløb sundt og rent, så vandet altid kan løbe igennem. Derudover er det en god ide at give afløbet en tur med kogende vand på ugentlig basis, selvom du ikke døjer med lugtproblemer.

Husk også at smide madrester i skraldespanden i stedet for i køkkenvasken. Mange kloakproblemer opstår fordi, at der puttes for mange madrester og fedt ned i afløbet i køkkenet, hvilket stopper røret til.

 

Få styr på din kloakrør, når de stopper til
Rul til toppen