Gode råd til indretning af køkken

Trænger du til lidt inspiration til indretningen af dit køkken? Måske er du netop flyttet til en ny bolig, hvor der skal være styr på køkkenet, eller måske trænger du til et nyt look i dit nuværende hjem. Uanset hvad, er det vigtigt, at køkkenet er både flot og funktionelt; men hvordan opnår man det?

Hylder eller skabe?

Der er mange ting, som du skal overveje, hvis du kan få lov til at indrette og designe dit eget køkken. Det gælder for eksempel, om du vil have hylder på væggen over køkkenbordet, eller om du gerne vil have flere skabe. Det er blevet meget moderne med hylder, da det kan se rigtig fint og elegant ud, og køkkenet får et lettere og lysere udtryk. Du kan se mere her i forhold til lys i køkkenet. På den anden side er vægskabe mere traditionelt, og det kan også være mere praktisk, da du har mere plads, og andre kan ikke se, hvorvidt der er lidt rod, eller hvad du egentlig har i dine skabe.

Spisebordets plads

Hvis man ikke har en plads til spisebordet et andet sted i huset, skal spisebordet selvfølgelig stå i køkkenet. Hvis man har en spisestue, er det heller ikke unormalt at have et bord i køkkenet på samme tid, alt efter hvad man bruger spisestuen til. Et spisebord i køkkenet er rigtig praktisk, men det gælder bare om at finde en god plads til det. Det kommer selvfølgelig an på det enkelte køkkens form, hvad der er bedst, men mange kan godt lide deres bord under et vindue, og samtidig tæt nok på køleskab, skabe og opvaskemaskine til det kan være en praktisk hjælp i hverdagen.

Hvordan skal dine ting stå?

Der er også et spørgsmål i forhold til rækkefølgen af dine ting i skabene. Det er generelt en god idé med tunge ting såsom tallerkener i bunden af skabene og gerne tæt på opvaskemaskinen, så du hurtigt kan flytte de rene tallerkener hen på plads. Generelt er det en god idé at tænke over, hvor du bruger de forskellige ting. Glas kan stilles nær håndvasken, gryder og pander nær komfuret og så videre.

Et praktisk og flot køkken

Der hører mange forskellige elementer til et flot og funktionelt køkken, men i sidste ende er det op til dig at vurdere hvilken stil, du foretrækker. Der er altid meget inspiration at finde online, så der kan du selvfølgelig også altid kigge efter gode idéer.

Gode råd til indretning af køkken
Rul til toppen