Har du styr på din kloak?

Kloakken er noget, de fleste helst prøver at undgå at tænke på – men samtidig er det en værdifuld del af samfundet, som sørger for renlighed og god hygiejne.

Men har du styr på din kloak? Læs med her og find ud af, om du har brug for at hyre en kloakservice, eller om du selv kan tage hånd om eventuelle problemer, der kan opstå i forbindelse med dit VVS.

En fæl lugt

Mange vil på ét eller andet tidspunkt opleve, at der kommer en fæl stank fra kloakken. Det gør sig især gældende ved afløbet i bruseren. Lugten kan minde om brakvand eller rådne æg, men selvom den er ubehagelig, er den ikke decideret farlig.

Lugten kan opstå, hvis dit afløb er stoppet, eller hvis der ikke har været vand igennem i et stykke tid. Det kan fx være, du har en bruser, der ikke bruges så ofte – eller overhovedet. Så kan du få lugten til at forsvinde ved at lade vandet løbe igennem i et minuts tid og vente.

Er afløbet stoppet, skal du selvfølgelig rense det.

Udlejerens problem eller egenbetaling?

Hvis du bor til leje, kan større problemer med kloakken nemt være din udlejers problem. Men det er dig, der står midt i det. Kontakt din udlejer hurtigst muligt, så de kan hyre en kloakservice og få det ordnet.

Er du husejer eller ejer af din egen lejlighed, vil kloakservice typisk være for egenbetaling – medmindre der er tale om et større problem, som ikke rammer dig alene. Det kan være de lokale kloakker, der er stoppet til, eller din bygning, der har et problem.

Undersøg på nettet, hvordan du og bygningens yderligere beboere i så fald håndterer problemet og regningen til kloakservice.

Sådan passer du på din kloak

Du kan helt undgå at få brug for en kloakservice, hvis du passer på din kloak. Gamle kloakker og afløb vil være sværere at passe, men i første omgang kan du sørge for, alle afløb indimellem får vand igennem sig, at de er rene, og at du ikke skyller store mængder af hård, olie og fedt ud.

Kloakservice kan hjælpe dig med at løse problemer, der er udenfor dine kompetencer. Du bør kontakte dem, hvis du oplever hyppige problemer, eller hvis du ikke selv kan komme af med dit problem.

Undgå at bruge hjemmeremedier til at ordne din kloak, da det kan gøre problemet værre.

Har du styr på din kloak?
Rul til toppen