Dygtig Tandlæge i Roskilde

Mange kender nok til den skrækkelige følelse der suser igennem én, når man som enten barn eller voksen, skal et smut til den berygtede tandlæge. Imens nogle mennesker læner sig ubekymret tilbage i tandlægens specielle, elektriske stol, så lader andre sig nøjes med nervøsiteten og knuden i maven.

Hvad er tandlægeskræk?

Odontofobi. Det er det aktuelle navn på tandlægeskræk. Selvom du måske ikke har hørt selve betegnelsen på det før, så er tandlægeskræk meget almindeligt. Alle har forskellige fobier omhandlende forskellige ting, såsom tandlæger, lægetjek generelt, insekter, lukkede rum, osv. Det er set mange gange før men på trods af det, så betyder det ikke, at det ikke kan være svært for dig som person at overkomme – dog er der to vigtige trin, der kan hjælpe dig godt på vej. Læs med nedenfor:

Dette kan hjælpe dig med din tandlægeskræk

Du kan eksempelvis forsøge dig med forskellige selvhjælpsguruer. I dag kommer mange former for selvhjælp via en app, en video eller en lydbog. Uanset hvad du ønsker at prøve af, så er det værd at prøve, hvis det skulle vise sig at hjælpe for dig i sidste ende.

Trin nummer to er det vigtigste: Find dig en tandlæge der gør dig tryg – og gerne én der bor i nærheden af dig. Bor du eksempelvis i Roskilde eller omegn, og skal du bruge en dygtig tandlæge? Hos den Tandlæge Roskilde, er det vigtigt at du føler, dig i gode hænder. Du skal kunne føle dig tryg. En god tandlæge kan være mange ting, både når det kommer til uddannelse og erfaring, men også når det kommer til psykologi og omsorg.

Når du kommer ind til en tandlæge, er det vigtigt at du føler dig tryg, og at dine bekymringer og krav bliver forstået og lyttet til. Du kan eksempelvis vælge dig en tandlæge med speciale i tandlægeskræk. Det vil de skrive på deres hjemmeside, eller gøre tydeligt på anden vis. Det er typisk i klinikken hos den udvalgte tandlæge, at du vil kunne få hjælp til din tandlægeskræk.

Alternativer

Din klinik vil også kunne tilbyde dig fuld narkose, hvis din tandlægeskræk er stor, og du føler dig nødsaget til det, inden behandlingen.

Husk på at man lader sig selv stole meget på et andet menneske, ved at lade dem være ens læge. At føle sig utryg ved hele den handling, er i sig selv meget naturligt.

Dygtig Tandlæge i Roskilde
Rul til toppen