Køb en seng efter dine behov

Det kan være svært når man skal ud og købe en ny seng, for det er nemlig i sengen, man bruger en tredjedel af ens liv. Derfor er det vigtigt at man investerer i en seng der er god og som har de rigtige egenskaber, samt kvaliteter som passer til ens behov. Der er forskellige variabler man bør tage forbehold for, når man skal købe seng. Der findes nemlig mange forskellige typer og modeller. Hvis du er i tvivl om hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe en seng, så kan du læse med her for at få inspiration.

Kontinental seng eller Box madras

Hvis man skal købe en ny seng, så kan man vælge mellem at købe en boksmadras, som er en enkelt madras som man selv kan sætte ben på. En kontinental seng er bygget op på den måde, at den har flere lag og den er udstyret med selve rammen, madrassen ovenpå, samt en topmadras. En kontinental seng er en mere moderne tilgang til en seng og giver også den bedste komfort. Rammen er ofte også bygget med ekstra skum under madrassen, for ekstra komfort.

Antal fjedre i madrassen

Man skal også gøre sig  nogle overvejelser om, hvor mange fjedre der skal være per kvadratmeter, da det er afgørende for hvor hård eller blød den er, samt den støtte som sengen giver. Man skal derfor gerne have en ide om hvor tætpakket en seng man vil have, så det passer til ens egne behov.

Topmadras

Når man har valgt sin madras, skal man også have valgt en topmadras efterfølgende. En topmadras er den der er afgørende for den støtte sengen giver, samt den komfort man vil have. Forskellige indlæg i topmadrassen, har forskellige egenskaber. De forskellige muligheder man har er for eksempel, XO-skum, traditionelt skum, eller latex.

Latex er den type som giver mest støtte omkring ryggen, så det er helt klart valget hvis man går rundt med rygproblemer. Man kan også få topmadrasser der er en kombination af forskellige skumtyper, som eksempelvis en hybrid madras, med både latex og XO-skum. På denne måde opnår man en rigtig god komfort fra XO skummet, og meget støtte fra latexen.

Ben

Man skal også have valgt ben til sin madras, men hvilke kommer helt an på, hvor meget plads man gerne vil have under sengen. Hvis man skal have plads til opbevaring under sengen, til for eksempel rullekasser, så bør man gå efter at få høje ben. Man kan også vælge at få sengen helt nede ved jorden, og dermed vælge korte ben, eller ingen ben overhovedet. Dette kommer helt an på ens egne præferencer og behov.

Køb en seng efter dine behov
Rul til toppen