Kreative ideer til julegaver og julekalender

Julen er gavernes højtid og der er mange måder at give gave på når julen starter 1. søndag i advent el. 1. december. Der er selvfølgelig gaverne under juletræet, men så er der også kalendergaver og adventsgaver. I denne artikel kan du finde kreative ideer til julens gaver.

Tufting tæppe

En af de helt store kreative DIY trends i år er det at tufte. Tufting er en gammeldags teknik til at fremstille tekstiler, der har fået nyt liv og spredt sig som en steppebrand på sociale medier. Du kan også kaste dig ud i tufting og det er relativt nemt at komme i gang, men lidt øvelse gør også underværker.

 

En af de nemmeste ting du kan gå i gang med at tufte er et tæppe. Du kan lave dit helt eget tufte mønster og måden man gør det på er ved at spænde et tufte lærred op på en tufte ramme, hvorefter man med en punch needle el. tufting gun fører garn igennem lærredet i det ønskede mønster. Herefter kan man trimme med en saks for at give tæppet mere struktur og skarpere udtryk.

Lav din egen julekalender

Et andet klassisk kreativ gør-det-selv gaveprojekt du kan kaste dig ud i, er at lave din egen julekalender. Her kan du vælge den svære metode hvor du laver julekalendere helt fra bunden med de materialer og i det format du ønsker, eller du kan købe den nemme lav selv julekalender hvor du bare skal udfylde “lågerne” med gaver.

 

Uanset hvilken løsning du vælger er en julekalender med 4 adventsgaver el. 24 små kalendergaver en idé der spreder masser af glæde hele julen hos modtageren af julekalenderen.

Kreative pengegaver

Penge er en af de mest populære gaver at give, men alligevel er det også en af de mest kedelige gaver at give. Der er til gengæld måder du kan gøre det sjovt på, og det er ved at være lidt kreativ og give penge på en anderledes måske lidt drilsk måde. Eksempler på dette kunne være:

  1. Pengebræt – skaf en masse mønter med hul og skru el. søm dem fast til et bræt.
  2. Pengeblomster – form sedler som en slags papirblomster og placer dem sammen med en rigtig buket.
  3. Pengesprøjter – alle kan bruge en pengeindsprøjtning, så giv en pengegave med penge i sprøjter.
  4. Toffifee-tricket – fyld en tom toffifee bakke med mønter og giv den til gavegiveren der vil blive snydt.

Der er masser af andre gode ideer til pengegaver hvis blot du søger rundt omrking på nettet skal du nok finde en idé du ønsker at gå med.

 

Nu har du fået lidt kreativ inspiration til gode julegaver og kalendergaver i julemåneden. Husk at forkæl og spred glæde hos dem du holder af i julen, det er det det hele handler om.

Kreative ideer til julegaver og julekalender
Rul til toppen