Lækre snacks til festen

Når du skal holde fest, så er det ofte drikkevarer, pynt og musikken, som får den største opmærksomhed. Hvis det er med spisning, så får maden selvfølgelig også en stor del af opmærksomheden – men uden spisning, så er mad sjældent en særlig væsentlig stor del af tankerne.

Snacks som man kan hyggespise er ofte henlagt til billig chips og nødder, eller vindruer og gulerodsstænger. Det er også lækkert (især gulerodsstængerne kan være et overset hit, når der kommer dip sammen med).

Skal det være lidt bedre og mere hyggeligt, så vil vi dog foreslå at du kan leje en popcorn maskine. Det lyder måske lidt 90’er agtigt, men det bliver faktisk mere og mere populært.

Det kan være fristende at lave nogle hurtige popcorn i mikroovnen, men herunder kan du læse lidt om hvorfor det kan være en fordel at leje en popcorn maskine til din næste fest.

Gode grunde til at leje en popcorn maskine

Mange steder er det meget billigere end man skulle tro, at leje en popcorn maskine. Hvad der er billigt, kan dog være afhængigt af hvem man er, og der er forskellige steder du kan leje en maskine.

Når du lejer en popcorn maskine slipper du i mange tilfælde for selv at stå for rengøringen, hvilket kan være en større opgave pga. stænk fra olien der får majskornene til at poppe. Det er især tilfældet hvis du lejer fra en udlejer som er godkendt at fødevarestyrelsen, da de har diverse egenkontrolskemaer mv., som skal sikre at det er gjort ordentligt rent.

At udlejeren er registreret hos fødevarestyrelsen er i øvrigt også din garanti for at der er styr på reglerne for fødevaresikkerhed mv. (og hvis ikke der er, så er der bedre mulighed for at der kan blive sanktioner mod udlejeren, da der kan komme løbende stikprøvekontroller). Derfor vil jeg altid anbefale at du tjekker at en udlejer er registreret hos fødevarestyrelsen.

Udover det kedelige som rengøring og fødevaresikkerhed, så er popcorn maskinen god til at skabe en hyggelig stemning til din fest. Den kan blive et godt samtaleemne og en god start på konversation mellem dine gæster.

Derudover giver maskinen den dejligste duft af frisklavede popcorn, som du kender fra biografer, cirkus og andre steder, som skaber gode associationer for dine gæster.

Husk udstyret

Når du har styr på din popcorn maskine leje, så har du ofte mulighed for at købe popcorn, olie og tilbehør hos udlejeren, og det vil vi stærkt anbefale. På den måde er du sikker på at få de rigtige råvarer, og udlejeren kan hjælpe dig med at få den rette mængde til netop din fest. Olie er ikke bare olie, hvis du skal have den rigtige smag eksempelvis. Det samme gælder med salten.

Bægerne du køber hos din udlejer som er registreret hos fødevarestyrelsen er også (med meget stor sandsynlighed) fødevaregodkendte, i modsætning til de bægre som du kan købe andre steder eller selv lave, som ikke nødvendigvis er underlagt samme krav, hvis ikke de er beregnet til fødevarekontakt.

Mange gange kan du hos udlejeren også købe portionspakkede popcorn, så du ikke selv skal måle popcorn og olie. Så er du lige sparet for lidt unødig stress.

Lækre snacks til festen
Rul til toppen