Må man selv trække elkabler

Det kan være et lidt besværligt spørgsmål. Som sådan set må man gerne. Du må nemlig ændre på din el, så længe det ikke er på mere end 250 volt. Over det, så bliver det ulovligt. Så længe der ikke er mere end det antal af volt i dine elkabler, så må du som sagt gerne. Men, så snart det kommer over det, må du så ikke. Men problemet med loven ligger så i, at du ikke må ændre på din grund elinstallation. Så skal du bruge en elinstallatør. Så du må ikke trække dem særlig langt, før du faktisk bryder loven.

Dit hjem, dine regler

I dit hjem er det selvfølgelig dig, som bestemmer. Men når det er sagt, så er din el jo ikke kun din egen. Du betaler jo for denne, så på en måde er det jo noget, som du låner, eller som du abonnerer på. Derfor kan du ikke helt gøre med det, som du ønsker. Men det betyder ikke, at der ikke er noget, som du kan gøre eller ændre. Som sagt, kan du bestille en elinstallatør, og få ham eller hende til at hjælpe dig. De må gerne, fordi de også ved, hvornår det kan ødelægge det i forhold til hele grund el-planerne.

Generelt set skal det ses, som at der jo ligger en masse el kabler nede i jorden, som ikke kun giver dig el, men også dine naboer og andre. Altså er det dem, som du jo kan risikere at ødelægge. Så du må ikke trække for meget i dem, for så ødelægger du det for andre. Og hvordan ville du selv have det med, hvis nogle andre havde ødelagt dine el kabler? Derfor er det heller ikke helt fair, at du får lov til det. Men som, sagt, hvis der er noget som irriterer dig med din el, eller hvis du virkelig ønsker at ændre noget, så kontakt da en elinstallatør og se, om vedkommende ikke kan hjælpe dig!

De må nemlig gerne

Autoriseret elinstallatør må gerne lege meget mere med el i følge loven. Dette giver også god mening, når man tænker på, at de har en hel uddannelsen med el bag sig. Altså ved de hvad de laver. Plus, de har nok et kort over, hvordan undergrunden ligger og hvordan de andre kabler ligger, så de ikke ødelægger det hele, når de trækker i el-kablerne. Derfor skal du ikke være bange for at spørge efter hjælp!

Må man selv trække elkabler
Rul til toppen