Massagestol 2

I dagens Danmark arbejder flere og flere borgere på kontor og her også ved computer. Selvom der er kommet en øget bevidsthed omkring arbejdsstillinger og skader ved denne form for arbejde, er der fortsat mange, som lever med smerter på baggrund af dette. Mange arbejdspladser forsøger med forskellige initiativer at forbedre sine medarbejderes arbejdsforhold. Dog er det ikke så lige til. For selv med de rigtige stole og hæve/sænkeborde, er mennesker i høj grad præget af deres vaner. Ubevidste vaner er i et stort omfang præget af komfort og bekvemmelighed. Hvis noget forekommer ubelejligt, og det eneste argument er, at det ”er sundt” at bryde med den normale arbejdsstilling, vil de færreste holde ved de nye vaner. Derfor oplever flere også at få spændinger i bestemte områder, herunder skulder- og nakkeregionen. Dertil får flere dårligere holdning, og musklerne i ryggen bliver derfor ikke aktiveret, som de eller ville. På trods af initiativet fra ledelserne på forskellige arbejdspladser, må man indse, at flere mister generel livskvalitet på baggrund af disse spændinger og medfølgende smerter. Disse smerter registreres sjældent som arbejdsskader, og behandlingen står derfor på medarbejderens egen regning.

 

Massage som behandling

Lever man med denne typer spændinger og smerter, vil et godt middel til behandling være massage. Massage øger blodcirkulationen og hjælper musklerne til at slappe af. Denne behandlingsform er dog midlertidig, og med den samme arbejdsplads, vil medarbejdere formentlig opbygge de samme spændinger inden for kort tid. Det vil føre til en stor omgang regninger fra en massør eller fysioterapeut og koster tid, som man ikke nødvendigvis føler, man har at give. Derfor er det aktuelt at overveje, om en massagestol ikke kan give samme behandling, men billigere og uden det kræver et kryds i kalenderen hver gang.

 

Massagestol som behandling

Ved køb af en massagestol kan man opnå den samme effekt, som man vil kunne ved en massør. En massagestol vil øge blodcirkulationen og løse de muskelspændinger, der er opstået. Der vil altså være en klar forskel på ens smerter, afhængig af om man får denne behandling, og hvis man lader være. Med spændinger, der opstår på baggrund af arbejde, vil man kunne forudse, at smerterne vil sætte sig det samme sted gang på gang. Derfor er en massagestol ikke en overflødig ting at eje, da man på sigt ville kunne spare penge på dette køb frem for massørtider, og desuden også kan få massage, når det passer ind i programmet.

 

Kontorarbejde er formentlig kommet for at blive, og derfor er det også vigtigt, at arbejdspladserne tager et ansvar i at skabe de bedste arbejdsforhold. Det har de gjort med forskellige initiativer. Men de konsekvenser det alligevel har på medarbejdernes helbred, må de også selv være med til at løfte. Her er muligheden for at benytte sig af en massagestol muligvis den mest langtidsholdbare løsning.

Massagestol 2
Rul til toppen