Nærsynethed vs langsynethed

De fleste personer kan se uden hjælp af briller eller linser. Men desværre for nogle så har de brug for det, fordi de ser uskarpt på korte eller lange afstande. I dette indlæg vil du lære forskellen på at være nærsynet og langsynet.

Nærsynethed

Hvis man er nærsynet, oplever man problemer med at se klart på afstand, fordi tingene fremstår uskarpt. Nærsynethed skyldes en brydningsfejl, hvor øjets fokus samles foran nethinden, altså lyset der går igennem øjet, i stedet for på selve nethinden, som det sker ved et normalt øje. Årsagen til dette er, at øjet er for langt.

Nærsynethed kaldes også myopi, der er det græske ord for nærsynethed, og er målt med et negativt tegn, når man snakker om ens brillestyrke.

Hvorfor bliver man nærsynet?

Årsagen til nærsynethed er ikke 100% kendt. Både arv og miljø spiller en vigtig rolle. Der blevet lavet undersøgelser der har vist, at hvis man arbejder meget i forbindelse med noget der er tæt på en (som f.eks. Ved en computer eller ved læsning) så har man øget risiko for at blive nærsynet.

Langsynethed

Hvis man er derimod langsynet, så betyder det, at man oplever problemer med at se ting klart, der er tæt på øjnene. Langsynethed skyldes en brydningsfejl, hvor øjets fokus samles bagved nethinden i stedet for på selve nethinden, som det sker i det normale øje.

Langsynethed kaldes også for hypermetropi og måles med et plus tegn når man taler om brillestyrken.

Hvorfor bliver man langsynet?

Langsynethed er ofte arveligt, men kan også forekomme uden at nogen andre i familien har det. Det er meget hyppigt at man bliver langsynet, og har derfor brug for læsebriller, jo ældre man bliver.

Køb læsebriller hos Luxreaders

Luxreaders er en dansk virksomhed der sælger smarte læsebriller, blue light briller og solbriller til en lav pris. Vores mål er at skabe læsebriller der skal udstråle et individs personlige udtryk.

Virksomheden er udelukkende en digital platform. Vores platform er designet med en virtuel try-on funktion samt en online synstest, så vores kunder kan se, hvilke briller der passer. Vi tilbyder en nem og enkelt returnering i tilfælde af, at du ikke er tilfreds. Ved køb af 3 briller får gratis forsendelse oveni.

Nærsynethed vs langsynethed
Rul til toppen