Restauratør med bemandingshuller i restauranten?

Hos mange virksomheder, organisationer og spisesteder mv. er medarbejderne en af de allervigtigste aktiver, hvis ikke den vigtigste!

Særligt for restauranter og andre spisesteder, afhænger hele driften af de ansattes engagement og arbejdskvalitet. Som restauratør er du nok allerede bekendt med vigtigheden af dette. Men selvom, at du kan forberedt på højsæsonen i dag, kan det se anderledes ud i morgen.

En grå dag går til sort

Faste medarbejdere kan blive syge og derved ikke være i stand til at arbejde (i hvert fald ikke lovligt). Hertil kan medarbejdere også pludselig forsvinde som resultat af en fyring, hvis de ikke lever op til forventningerne eller gør noget, som de ikke må.

Det kan hurtigt få vinden i sejlene til at forsvinde, hvilket yderligere kan medføre til negative og forkrøblende konsekvenser for dig forretning.

For eksempel, kan mangel på tjenere betyde, at du ikke kan servicere dine kunder tilstrækkeligt – særligt ikke mange. Det kan hurtigt runde ud i lange ventetider, manglende og glemte serveringer og meget andet. Endeligt kan det ende med at sætte sine spor på din indtjening og omdømme og derved yderligere skade din forretning.

Du bør derfor altid holde din medarbejderstab sikker og opdateret med akut arbejdskraft tilknyttet de forskellige funktioner:

  • Tjener
  • Opvasker
  • Kokke
  • Rengøring

Strategisk brug af vikarer

Mellem at styre den daglige drift og tage sig af de faste kunder kan det være svært at finde tid til at rekruttere og uddanne nye medarbejdere. Det er her, at vikarer kommer ind i billedet!

Selvom, at du ikke helt slipper for at oplære dem, kan du heldigvis nyde godt af en hurtig og indledende oplæring fremfor en meget omfattende.

Du bør her ansætte vikarer fra et relevant vikarbureau. Eksempelvis, hvis du er placeret i København, bør du finde et vikarbureau København, som har erfaring og en baggrund indenfor restaurationsbranchen.

Mere om vikarer…

Ved at ansætte vikarer til at arbejde i travle perioder, eller når dine faste medarbejdere er på ferie, kan du sikre, at din restaurant forbliver funktionsdygtig og kører problemfrit, selv når det går hektisk for sig.

Desuden bringer vikarer et nyt perspektiv ind i din virksomhed, da de kommer med nye idéer og er med til at holde tingene i orden. Alt i alt kan vikarer være en vigtig del af at sikre din restaurants succes, hvilket gør denne strategi værd at undersøge for enhver restauratør, der ønsker at forenkle sine aktiviteter og forblive konkurrencedygtig.

En anden fordel ved vikarer er, at de også kan være en meget økonomisk løsning. Det er ikke alle restauranter som har den nødvendige økonomi til at have flere fastansatte udenfor højsæsonerne. Vikarer kan her være en god strategisk satsning i højsæsonerne, hvor der kan være et ekstra behov for hjælp.

 

Restauratør med bemandingshuller i restauranten?
Rul til toppen