Sådan kan en dygtig blikkenslager hjælpe dig

Hvis du ejer et hus, får du formentlig brug for en blikkenslager på et tidspunkt. Han eller hun kan nemlig hjælpe dig med både inddækninger, facader, tagrender og meget mere. Hvis du derfor skal have en ny facade på dit hus, eller hvis du skal have installeret nye tagrender eller nyt afløb, er det altså en blikkenslager, du skal kontakte. Du kan finde en dygtig og kompetent én af slagsen lige her: https://byg-total.dk/

Det kan en blikkenslager hjælpe dig med

Vedkommende er en håndværker, der primært beskæftiger sig med blikarbejde uden for. Det vil med andre ord sige, at en denne type håndværker kan hjælpe dig med at lægge nyt tag eller installerer nye tagrender og nedløb. Vedkommende kan også hjælpe dig med facadearbejde i enten kobber og zink, ligesom vedkommende også kan hjælpe dig med inddækning af enten skorstene, kviste eller lignende.

Hvis du har brug for hjælp til inddækning af enten skotrender, altaner, kviste, karnapper eller lignende, er det også en blikkenslager, du bør kontakte.

Mere om selve blikkenslagerfaget

Selve faget udspringer oprindeligt fra smedefaget. Da man begyndte at bygge huse og bygninger i Danmark, opstod der nemlig et behov for en arbejdskraft, der var i stand til at udføre blikarbejde. Denne slags smed skulle være i stand til at installere facader, tag, nedløb og så videre. Derfor opstod denne type håndværksfag.

Skal du bruge en VVS’er eller en blikkenslager?

Det er ikke sjældent, at folk kontakter en VVS’er, når de egentlig har brug for en anden type håndværker. Hvis du er i tvivl om, hvem du bør kontakte, kan du også fingerregel skelne mellem, om du skal have udført arbejde inden i huset eller uden for.

Hvis du skal have arbejde udført inden i huset, vil det typisk være en VVS’er, du skal kontakte. VVS står nemlig for vand, varme og sanitet. Det er typisk elementer, der befinder sig inden i selve huset.

Hvis du derimod skal have arbejdet udført uden for huset, har du oftest brug for en blikkenslager.

Mere om uddannelsen bag

En anden grund til, at mange nok har svært ved at skelne mellem de to håndværketyper er, at de faktisk starter på samme grunduddannelse. Faktisk læser både VVS’er og blikkenslagere sammen i 3,5 år. Det er først herefter, at de kan vælge at specialisere sig i enten den ene eller anden retning.

Sådan kan en dygtig blikkenslager hjælpe dig
Rul til toppen