Hvor meget kender du til amalgam-tandfyldninger og kviksølv?

Faktisk kan du allerede være allergisk over for kviksølvet i dine amalgamfyldninger. Du bør undgå tandfyldninger lavet med amalgam. Amalgamfyldninger er en blanding af kviksølv og zink, der placeres i din tand. Der er ingen fare ved at have amalgamfyld, hvis du ikke er allergisk eller overfølsom over for kviksølv. Amalgam er en sikker tandfyldning, som kan udskiftes med en tandkrone

Har du slem tandpine?

Din tandlæge kan fortælle dig, om du har tandpine. Der er forskellige årsager til tandsmerter. Den mest almindelige årsag er tandkødssygdomme. Den næsthyppigste årsag er revnet tandsyndrom. Dette sker, når emaljen, der dækker tanden, bliver tynd eller går tabt på grund af skade. En anden årsag er paradentose. Det er, når tandkødet og knoglen omkring tænderne bliver betændt. Nogle gange er der faktisk ingen klar årsag til tandsmerter.

Hvad er tandkødssygdomme?

Mens tandkødssygdomme er forårsaget af bakterier eller svampe, kan tandkødssygdomme også være forårsaget af traumer. Tandkødssygdomme kan være forårsaget af dårlig kost, tobaksbrug eller endda graviditet. Hos nogle mennesker forårsager tandkødssygdomme ikke smerte. Men hvis tandkødet bliver betændt, kan tandkødet blive inficeret. Bakterierne fra infektionen kan trænge ind i knoglen og nå de nerver, der sender smertesignaler. Resultatet er en tandpine. Selvom det er et meget sikkert materiale, kan nogle mennesker have en reaktion på det.

Hvad er tandpine?

For at demonstrere, hvordan dine nerver fungerer, er her et diagram over din tand og dens nerveforsyning. Det illustrerer også tandens rod, som er den del af tanden, der er indlejret i kæbeknoglen. Tanden har fire sider og tre lag. Det ydre lag er emalje. Mellemlaget er dentin. Det indre lag er papirmasse. Toppen af tanden er kronen. Der er et lag tandkødsvæv over kronen. Toppen af tanden er emaljen. Det er her de fleste tænder går tabt. Dette er det yderste lag. Mellemlaget kaldes dentin. Dette lag er den del af tanden, der er indlejret i kæbeknoglen.

Hvordan fungerer en tand?

Husk altid på, at din tand faktisk består af to dele: kronen og roden. Kronen er den del af tanden, der er synlig udadtil. Det er også den del af tanden, som de fleste lægger mærke til, når de har smerter. Roden er den del af tanden, der er indlejret i kæbeknoglen. Det holder tanden oprejst. Det indeholder også nerver, blodkar og knogler. Kæbeknoglen holder rødderne på plads. Udfaldet er en tandpine. Nerverne giver fornemmelse til tanden. De leverer også smertesignaler til hjernen. Blodkarrene leverer ilt og næringsstoffer til tanden.

Vidste du at hjemmesiden for Klinik for tandsundhed ligger på side 1 på Google?

Hvor meget kender du til amalgam-tandfyldninger og kviksølv?
Rul til toppen