Hvor kan begravelsen finde sted på Amager?

Hvis du netop har mistet et familiemedlem, er der mange ting, som du skal være opmærksom på i forbindelse med dødsfaldet. Heldigvis kan du få hjælp af en bedemand til de mange forskellige spørgsmål, som du måtte have i den svære tid.

 

Hvis du bor på Amager i København, er der rigtig mange bedemandsforretninger, der kan hjælpe dig med at organisere den sidste højtidelighed. For der er mange overvelser.

 

En del af bedemandsvirksomhedens ydelser og services er at afklare, om der skal afholdes en begravelse eller bisættelse. Der er også alt papirarbejdet, hvor dødsfaldet skal registereres til offentlige, som bedemanden hjælper med som del af sine ydelser. Måske du også gerne vil vide, om du kan få begravelsestilskud eller ej. For mange er dette en stor mundfuld at sluge i en allerede presset og meget emotionel situation.

 

Derudover skal det afklares, hvor begravelsen eller bisættelsen skal foregå. Skal det være en kirkelig eller borger begravelse, eller skal det være en bisættelse? Skal asken så spredes over havet, eller skal urnen sættes ned på en skovbegravelsesplads? Her agerer bedemanden konsulent og rådgiver omkring de muligheder, du har.

 

Sådan kan begravelsen foregå på Amager

Du og din familie kan vælge mellem flere forskellige muligheder, når et kært familiemedlem skal begraves. Ved en begravelse sænkes kisten ned i jorden på kirkegården i modsætning til bisættelser, hvor kisten køres væk og kremeres.

 

Langt de oftest benyttede muligheder er kirkelige begravelser, som foretages fra en kirke. Dette kræver dog, at den afdøde var medlem af folkekirken. På Amager er der mange muligheder for at tage en sidste afsked i en af de mange kirker på øen før begravelsen. Dette kunne både være Dragør Kirke eller Tårnby Kirke. Det kunne også være Korsvejskirken. Mulighederne er mange, men det vil dog typisk være sognekirken i det sogn, hvor den afdøde boede, hvor begravelsen vil finde sted.

 

Bedemandsforretningen kan ofte være behjælpe med at afklare, hvilken kirke som højtideligheden kan finde sted i, og hvilken kirkegård på Amager, som den afdøde kan begraves på. Du kan altid finde en god, lokal bedemand til at arrangere begravelsen på Amager lige her.

 

En anden mulighed, som er blevet mere populær over de seneste mange år, er at foretage en borgerlig begravelse. Denne type begravelse foretages uafhængigt af folkekirken, og når den afdøde ikke var en del af folkekirken. Det er således muligt til borgerlige begravelser at benytte kirkens kapel til ceremonien, men ikke selve kirken. Den borgerlige begravelse kan dog altid finde sted på den lokale kirkegård – men ceremonien kan bare ikke finde sted i den tilknyttede kirke. Den lokale bedemandsforretning på Amager kan altid være behjælpelig med forslag til, hvor og hvordan højtideligheden kan afholdes ved borgerlige begravelser.

Hvor kan begravelsen finde sted på Amager?
Rul til toppen