Kom tættere på din arkitekttegnet boligdrøm med disse råd

Mange går i dag rundt med drømme om at bo i eget hjem, om det er en lejlighed, villa, nybyg eller et alment typehus. Men at anskaffe sig sin drømmebolig er en stor beslutning at tage. Det er nemlig en beslutning som kan have indflydelse på ens privatøkonomi i mange år frem.

 

Ulige boligdrømme og lige seriøse skrupler

Der findes mange forskellige boligdrømme derude, hvor ikke nødvendigvis to boligdrømme er ens. Hvilken type din drømmebolig er, kan have stor indflydelse på, hvor meget du skal sparre. Herunder hvor mange faktorer du skal tage stilling til. Typisk vil mængden af faktorer stige i takt med, hvor meget du skal have bygget, hvis du vælger den vej.

En del dansker foretrækker at få bygget noget helt nyt, fremfor at overtage noget allerede eksisterende. Der kan være mange årsager til baggrunden for det, for eksempel foretrækker nogle at bo i noget helt nyt, hvor andre foretrækker nybyg fordi de kan udfolde sig mere kreativt. For eksempel kan du meget lettere designe dit eget hus i form af et arkitekttegnet hus.

Dog kan et arkitekttegnet hus føles som en fjerndrøm, hvilket bunder ud i, at arkitekttegnede huse oftest associeres med høje priser. Er du en af dem som går rundt med en boligdrøm, om at bo i et arkitekttegnet hus, behøver du ikke kaste håndklædet i ringen. Selvom arkitekttegnede huse koster en del, gør det samme sig gældende med de fleste boligprojekter. Du kan dog her gør et par ting, som kan få dig tættere på din boligdrøm.

 

Tænk større og plads

En af de store faktorer som har en indflydelse over boligprisen og byggeriet er, hvor meget du skal have bygget. Dette indebærer antallet af etager, antallet af rum og størrelsen af husets areal. Jo mere du skal have bygget, jo mere skal du som regel betale. Du kan her mindske prisen på dit boligbyggeri ved at bygge mindre. Det kan for eksempel være at sparre et rum fra eller gøre nogle rum mindre.

Udlej og spar penge

Noget andet som du kan gøre, er at udleje de rum eller lokaler, som du ikke selv bruger. Afhængigt hvor du får bygget dit kommende hjem, kan du tjene flere penge i husleje, hvilket kan hjælpe dig med at dække de økonomiske udgifter forbundet med boligbyggeri. Den samme regel gør sig gældende her, jo flere rum der udlejes, jo billigere bliver det.

Det er dog langt fra alle, som bryder sig om at bo med fremmede, eller for den sags skyld helt at dele sin bolig. Det kan derfor være en meget god idé, at du laver lidt sjælesøgning og gør op med dig selv, hvad du ønsker allermest.

Kom tættere på din arkitekttegnet boligdrøm med disse råd
Rul til toppen