Sysleriger for store og små

Er der noget bedre end at side på yndlingspladsen i sofaen efter en lang arbejdsdag, og se ud på de tidlige eftermidagstimer, når mørket falder på og lyskæderne på folks huse og haver begynder at lyse op. For mig er vintertid lig med indehygge, stearinlys og ikke mindst kreative sysleriger.

Muligheden for at fordybe mig i sofaen med mit strik, er det der giver mig ro og velvære i en travl hverdag. I år ville jeg prøve noget nyt og er gået i gang med en skøn julesweater til min datter. Den er selvfølgelig julerød og så har den fine grønne juletræer strikket rundt i en krans på bærestykket. Jeg strikker altid i garn fra Drops, da jeg synes de har et bredt udvalg af garn i god kvalitet og til rimelige priser. Den her trøje strikker jeg i Baby Merino, med en følgetråd i mohair. Når jeg sætter mig og strikker, kan jeg slå hjernen helt fra og komme helt ned i gear. Med en hverdag fuld af indtryk og stimuli, er det rart at strikken ikke kræver så meget af mig.

Jeg har været meget i tvivl om jeg skulle vælge følgetråd med en Brushed Alapaca Silk eller vælge en Kid Silk. Garnet minder meget om hinanden, men mens Kid Silk giver et mere fint og glansfuldt look, så giver Brushed Alpaca Silk et mere råt look. Jeg endte med at vælge det fine look og tog Kid Silk. Baby Merino har jeg valgt, fordi den er dejlig blød og helt kløfri. Den er bare super god, når det gælder strik til især børn. Den er også superwash behandlet, som betyder det kan komme i vaskemaskinen. Ret vigtig faktor for børnefamilien.

En anden i familien som har fundet glæde ved syleriger, er min søn på 5 år. Han er blevet fuldstændig vild med at lave perleplader i alle former og farver. På Ipaden finder vi sammen perlepladeskabeloner som både er de hyggelige julemønstre, til Svampebob Firkant, Spiderman og Mickey Mousse. Der findes simpelthen et utal af mønstre og inspiration på nettet. Selvom min søn normalt er en dreng med masser af krudt i bagdelen, så kan han simpelthen sidde i flere timer og lave perleplader.

For mig giver det stor nydelse at se fordybelsen og det kreative forplanter sig i ham. Jeg nyder at vi sammen kan sidde i stilheden og lave hver vores sysleriger.

Sysleriger for store og små
Rul til toppen