Ramt på selvtilliden? Sådan vækker du din maskulinitet til live

En mands selvtillid er ofte forbundet med hans følelse af maskulinitet. Hvis en mand føler, at han ikke lever op til standarderne for, hvad det vil sige at være en mand, kan hans selvtillid få et knæk. Der er en række måder, hvorpå en mand kan genoplive sin maskulinitet og som følge heraf sin selvtillid. En måde er at fokusere på fysisk form og sundhed. En mand, der er i form og passer på sit udseende, vil ofte føle sig mere selvsikker end en mand, der ikke gør det. En anden måde at genoplive maskuliniteten på er at fokusere på resultater og mål. En mand, der føler, at han opnår ting i livet, er ofte mere selvsikker end en mand, der ikke har en sådan følelse af målrettethed. Endelig kan det være nyttigt for en mand at omgive sig med andre maskuline mennesker. Når en mand føler, at han passer ind hos dem omkring ham, vil hans selvtillid ofte stige. at tage disse skridt kan hjælpe en mand, der har mistet sin selvtillid, til at få den tilbage.

Spejl dig selv i andre mænd

Selv voksne mænd kan have brug for rollemodeller, som de kan spejle sig i. Det kan både være mænd man kender, enten i ens familie eller blandt ens venner, men også forskellige former for kendte mennesker, som iværksættere, sportsfolk eller skuespillere og musikere. Det eneste det kræver, er at du finder en som har nogle værdier som du kan stå inde for eller som du selv deler. Her snakker vi ikke om idoldyrkelse, men om at få inspiration fra en mand, som har opnået nogle ting i livet, som andre kan tage ved lære af og føle sig inspireret af.

Find inspiration i medierne

Et andet sted man kan finde inspirationen til at vække sin maskulinitet og få sin selvtillid tilbage, er ved at finde forskellige former for medier, hvor man kan hente inspiration. Det kan være i mandeblade, podcasts, tv-shows eller på forskellige former for mandeportaler på nettet. En hjemmeside som for eksempel Alt til mænd, er et sted hvor man kan læse artikler og indlæg, som er målrettet mænd. Her kan man læse om forskellige emner, der alle kan være med til at inspirere en til at rejse sig igen og brøle som den løve man nu er. Der ingen skam i at være nede en gang imellem, så længe man rejser sig op igen og lærer af oplevelsen.

Ramt på selvtilliden? Sådan vækker du din maskulinitet til live
Rul til toppen