Sådan får du dine baby tvillinger til at sove

Har du også svært ved at få dine baby tvillinger til at sove om natten? Ofte kan det være svært at få tvillinger til at sove igennem, da den ene ofte vækker den anden og omvendt. Dog er der nogle tips og tricks, du kan bruge, for at få dine baby tvillinger til at sove godt og trygt.

Skab gode putteritualer

Det første punkt er, at du skal skabe nogle gode putteritualer inden sengetid. På den måde ved babyen, hvornår den skal falde til ro og sove. Hvis du ikke har nogen rutiner og putteritualer, kan det være rigtig svært for det lille barn at finde ud af, hvornår det er sengetid. Putteritualerne kan for eksempel bestå af en godnatsang, et varmt bad og en godnathistorie. Så ved dine tvillinger, at det er sengetid, når I har været igennem disse tre punkter.

Prøv afslappende babymassage

Det andet punkt er, at du kan afprøve at give dine tvillinger beroligende og afslappende babymassage inden sengetid. Her er det dog vigtigt at lytte til barnets behov, da det ikke er alle babyer, som kan lide denne form for berøring. Måske er din ene tvilling helt vild med babymassage, hvor den anden slet ikke kan fordrage det. Så er det vigtigt, at du lytter til hver enkel babys behov, så det bliver en rar oplevelse for jer alle.

Søvn avler søvn

Det tredje punkt er, at du skal huske, at søvn avler søvn. Det betyder egentlig bare, at hvis dine tvillingebabyer får en masse dejlig søvn i løbet af dagen, er der en stor sandsynlighed for, at de også er mere villige til at sove om natten. Det passer altså ikke, at man skal holde sin baby vågen i alt for lang tid, hvis han eller hun skal sove. Det giver i stedet den modsatte effekt, da babyen så blot bliver overtræt og endnu sværere at få til at falde til ro. Så husk at søvn avler søvn og giv dine tvillinger en masse lækker søvn om dagen også.

Skab livmoderlignende omgivelser

Det fjerde punkt er, at du skal prøve at give dine tvillinger livmoderlignende omgivelser, når de skal falde til ro. Deres trygge sted er nemlig inde i livmoderen, og derfor skal de selvfølgelig sove i nogle omgivelser som minder om dette, så de kan være trygge. Det kan du for eksempel opfylde ved at købe en slyngevugge. Slyngevugger er nemlig omsluttende og ofte rigtig gode til at få tvillinger til at sove. Derudover fylder de rigtig lidt og er derfor gode til jer med tvillinger, som ikke har så meget plads. Ofte kræver det nemlig en hulens masse plads at få tvillinger og her er det så dejligt at spare lidt plads på deres senge.

Alle disse tips kan selvfølgelig også bruges til babyer, som ikke har en tvilling, men de er især gode til dig som forælder med tvillingebabyer.

Sådan får du dine baby tvillinger til at sove
Rul til toppen