Tjen penge på din guldsmykker sådan her

Står du med nogle ældre guldsmykker og ikke aner, hvad du helt skal stille op med dem? Det kan give mening, hvorfor du er i tvivl. Der findes nemlig flere forskellige muligheder derude i forhold til, hvad du kan gøre med dine guldsmykker.

I langt de fleste tilfælde afhænger det af, hvad du har lyst til at gøre med dine guldsmykker. Ønsker du at give dem væk, kan du nemt give dem videre til et familiemedlem eller ven – eller til velgørenhed som noget helt tredje. Men ønsker du derimod at tjene penge på dine guldsmykker, bør du selvfølgelig gå andre veje.

 

De 5 veje til salg af guldsmykker

Når det kommer til sag guld- og sølvsmykker findes der flere forskellige steder, hvorpå du kan sælge dine ældre smykker. Overordnet har mange af stederne det til fælles, at det kan gavne dig, hvis du laver forarbejde og researcher dit produkt. Ved at researche kan du nemlig forbedre din handelsposition og lignende.

Denne korte opsummering med efterfølgende gennemgang har til formål at hjælpe dig på vej mod at vælge den løsning som virker bedst for dig.

  1. Auktionshus
  2. Antikvitetshandler
  3. Online markedspladser
  4. Guldsmed
  5. Loppemarked

 

Auktionshus

Denne løsning er en af de lette, da du overgiver salget videre til aktionæren. Du bør her nævne historik og karat for at øge dine bud odds. En ulempe med denne er, at du er afhængig af hvilket bud der kommer, hvor et lavt bud kan vinde dit smykke.

 Antikvitetshandler

Den anden løsning, er at du tager til en antikvitetshandler som laver opkøb af guld, for at sælge dine guldsmykker. Ikke to forhandlere er ens, hvorfor du bør vælge et par stykker at handle hos. Dette skyldes at mange af dem tager udgangspunkt i aktuelle guldpriser og karat og ikke nødvendigvis smykkers historik og lign. Mulighederne er der dog for at en del stykker tager højde for guldsmykkers historik.

 

Guldsmed

Er den hurtigste løsning, da du typisk vil få en pris på smykket baseret på dets tilstand, karat og aktuelle guldpris. Dog tager de fleste guldsmede ikke højde for, om smykket har gået igennem en særlig historisk arv eller lignende.

 

Loppemarked

Den sidste løsning, som du kan gøre brug af, er at tage på loppemarked for at sælge guldsmykkerne. Denne løsning afhænger i mange tilfælde af din egen salgsteknikker og indgående kendskab til dine guldsmykker og vurdering af guldsmykker generelt.

En ulempe her er, hvis du ikke ser tillæring af salg og forhandlingsteknikker, at dit publikum oftest ikke er erfarne indenfor handel af guldsmykker og lignende. Det kan være, at de forhandler prisen med dig i form af nedsættelser og lignende. Ligeledes antage at det ikke er rigtigt guld, som du sælger.

Tjen penge på din guldsmykker sådan her
Rul til toppen