Vær opmærksom på dette, når du køber en ejendom

Står du i en situation, hvor du skal købe en bolig på den ene eller den anden måde, så er der også en masse ting, som du skal være opmærksom på.

Det kan enten være i forbindelse med en almindelig ejendomshandel, et forældrekøb, en familieoverdragelse eller anden form for boligkøb.

I denne artikel giver dig et overblik over, hvad du bør være opmærksom på, inden du sætter din autograf på en købsaftale.

Har du styr på de juridiske dokumenter?

Købet af en bolig er for langt de fleste mennesker den største investering, som de foretager sig i livet, og du kan sikkert også nikke genkendende til netop dette udsagn.

Derfor er det også utroligt vigtigt, at der er fuldstændig styr på alle de juridiske forhold og dokumenter, så du ikke pludselig sidder i klemme i en uretfærdig eller dårlig aftale. Jo bedre du er inde i sagerne eller har opsøgt den rette rådgivning, jo færre bekymringer skal du have.

En købsaftale i forbindelse med en ejendomshandel kan nemlig forekomme en anelse mere kompleks end ved andre mere almindelige købsaftaler mellem to parter.

Når en ejendom skal overgå fra den ene part til den anden, er der nemlig nogle klare procedurer, som skal overholdes, før at handlen er blevet udført juridisk korrekt.

Processen gennemgået kort og godt

Når de første spæde skridt er blevet taget, og der er villighed fra både køber og sælger til at indgå en købsaftale, så er første skridt at få denne udarbejdet.

Vær opmærksom på, om det er ejendomsmægleren eller en advokat, som udarbejder denne købsaftale. Og den skal naturligvis være underskrevet af begge parter, før den er gyldig.

Du har 6 hverdage fra købsaftalen er underskrevet til at fortryde handlen, men dette vil koste dig 1% af den samlede købspris i erstatning til sælger.

Advokatforbeholdet

Har du et advokatforbehold, så vil købsaftalen ikke være juridisk bindende, før at advokaten har kigget aftalen igennem og godkendt handlen. Skulle der være juridiske komplikationer i selve købsaftalen, så kan advokaten ophæve aftalen, også selvom at du har underskrevet.

I og med at det er et advokatforbehold, så skal du derfor ikke betale 1% kompensationsgebyr, hvis denne annullering skulle finde sted.

Når handlen er blevet godkendt

Efter at din juridiske rådgiver eller advokat har sagt god for handlen, og du har modtaget alle nødvendige informationer angående ejerskifteforsikring, tilstandsrapport, refusionsopgørelse og så videre, så bliver advokatens godkendelse sendt til ejendomsmægleren, hvorefter at handlen kan fuldføres.

Når den endelige godkendelse har fundet sted, så skal der oprettes et skøde, som igen underskrives af begge parter, og som herefter indsendes til tinglysning.

Efter tinglysningen har fundet sted, så kan den faktiske købsproces og diverse afgiftsoverdragelser finde sted mellem henholdsvis købers og sælgers bank. Og til sidst vil det selve købesummen kunne betales til sælgers bankkonto.

En god idé at alliere sig med en juridisk rådgiver

Som køber vil vi som udgangspunkt altid anbefale dig at slå dig sammen med en advokat eller juridisk rådgiver, da det giver dig den største tryghed i forbindelse med ejendomshandlen. Der findes mange gode digitale tilbud, ligesom du også kan opsøge en advokat i dit nærområde.

Vi håber, at artiklen her har kunnet inspirere dig en smule, og vi vil ønske dig alt held og lykke med din ejendomshandel.

Vær opmærksom på dette, når du køber en ejendom
Rul til toppen